Atenție, șoferi! Se modifică legea. Ce puteți face dacă vi se suspendă permisul

10 sept. 2019
Atenție, șoferi! Se modifică legea. Ce puteți face dacă vi se suspendă permisul

Atenție, șoferi! Se modifică legea. Totul este prevăzut într-un proiect de act normativ ce a trecut în mod tacit de Senat. Toți conducătorii auto vor avea voie să facă asta!

Este vorba despre Propunerea legislativă privind suspendarea permisului auto. Pentru că a depășit perioada de dezbatere și adoptare, propunerea este considerată ca fiind adoptată tacit de Senat.

Astfel, șoferii vor avea posibilitatea de a alege perioada se suspendare a permisului. Pentru a se aplica, proiectul trebuie să fie adoptat și de Camera Deputaților, să primească acordul președintelui și să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”, se precizează în proiectul de act normativ.

Șoferii pot amâna perioada în care nu vor mai avea voie să circule, dar nu pentru o perioadă mai mare de un an.

Inițiatorii spun că acest modificări “vin în ajutorul șoferilor profesioniști (…) care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân «fără pâine»”.

Mai mult, în cazul în care mergeți în vacanță și vi se suspendă permisul, veți putea circula în continuare, fără ca acest lucru să vă afecteze planurile.