Avertisment dur pentru toți cei cu telefon mobil! Cauzează boli extrem de grave: Nu-l mai folosi atât de des

17 ian. 2020
Avertisment dur pentru toți cei cu telefon mobil! Cauzează boli extrem de grave: Nu-l mai folosi atât de des

Este alertă printre toți cei care folosesc telefonul mobil. Zeci de milioane de oameni au parte de un avertisment extrem de dur. Acesta cauzează boli extrem de grave. Nu-l mai folosi atât de des.

Telefonul mobil cauzează boli grave

Telefonul mobil cauzează boli extrem de grave. Este o decizie clară. Folosirea îndelungată a acestuia cauzează tumori. Asta a anunțat o instanță din Italia. Curtea de apel din Torino a susținut o decizie din 2017 a unei instanțe inferioare. Judecătorii au apelat la doi doctori, care au susținut că folosirea îndelungată a telefoanelor mobile, cel puțin 30 de minute în fiecare zi, timp de 10 ani, este asociată cu un risc ridicat de apariție a unor tumori la cap.

Procesul a fost deschis de Roberto Romeo, un angajat al Telecom Italia, care susține că s-a îmbolnăvit deoarece a fost nevoit să vorbească foarte mult – 4-5 ore pe zi, în interes de serviciu – la telefonul mobil. Cazul ar putea ajunge acum la instanța supremă. Dacă decizia este păstrată, Romeo va primi despăgubiri.

Decizia instanței italiene a fost criticată de experți. Walter Ricciardi, fostul președinte al Higher Health Institute, a declarat că nu există dovezi care să arate că folosirea îndelungată a unui telefon mobil cauzează astfel de afecțiuni. „Judecătorii din Torino urmăresc un Premiu Nobel sau au făcut o gafă monumentală”, a declarat el, conform telegraph.co.uk. Și ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că, deși respectă decizia instanței, crede că nu există dovezi în acest sens, după cum susține și Organizația Mondială a Sănătății.