Băuturile celebre care dau dependență! 184.450 oameni au murit din cauza lor! În România le consumăm masiv

06 sept. 2019
Băuturile celebre care dau dependență! 184.450 oameni au murit din cauza lor! În România le consumăm masiv

Acestea sunt băuturile celebre care dau dependență, dar duc și la moarte. Aproape două sute de mii de oameni au murit din cauza lor. Vorbim despre băuturile răcoritoare extrem de populare în țara noastră. Românii le consumă în cantități foarte mari.

Consumul băuturilor răcoritoare ne expune la grav probleme de sănătate. Corpul nostru reacționează imediat chiar dacă consumăm Pepsi, Coca Cola, Fanta, Sprite, 7up, Mirinda sau alte lichide dominate de zahăr.

Sucurile acidulate reprezintă cel mai mare pericol asupra sănătații. Ele sunt clasificate ca o cauză majoră pentru o varietate de afecțiuni cronice sau cu consecințe pe termen lung. Indiferent dacă este vorba de obezitate, diabet de gradul 2 sau distrugere a danturii, toate aceste boli sunt pe listă.

Efecte devastatoare ale consumului de băuturi răcoritoare

Efectele consumului acestui tip de băuturi e unul devastator. Un cercetător a realizat o listă cu efecte pe termen scurt ale consumului de băuturi zaharoase, acidulate.

Într-o doză de Coca Cola găsești 7,25 lingurițe de zahăr. Într-un Pepsi, ajunge până la 7,85 lingurițe. Într-o doză de Red Bull sunt 5,35 lingurițe, într-un Sprite găsești 7,61, în timp ce o doză de bere de ghimbir Old Jamaica sare până la 10,18 lingurițe.

Datele Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA arată că aproximativ jumătate din întreaga populație a Statelor Unite bea sucuri cu zahăr în fiecare zi, mai ales adolescenții și adulții tineri. Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică de la Harvard spun că, în momentul în care bei zilnic una sau două doze de sucuri acidulate de la branduri cunoscute, ai 26% mai multe șanse să dezvolți diabet de gradul doi.

Profesorul Gitanjali Singh de la Școala Friedman pentru Știința Nutrițională și Politică din cadrul Universității Tufts din Boston, SUA a agregat 62 sondaje din perioada 1980 – 2010, din 51 de țări, efectuate pe 611.971 de persoane referitoare la impactul sucurilor cu zahăr asupra sănătății, iar concluziile au fost clare.

Conform estimărilor, la nivel global, au murit 184.450 de persoane din cauza consumului de sucuri precum Coca Cola, Fanta, Mirinda, 7Up, Sprite, Red Bull, și alte energizante. Consumul acelor băuturi a dus la 133.000 de decese din diabet, 45.000 din cauza unor afecțiuni cardiovasculare și 6.450 de decese din cancer.