BCR mișcarea prin care distruge Raiffeisen Bank, la 4 luni de la scandalul Schengen! Decizie de ultimă oră. Toți clienții băncilor vor fi afectați

de:
06 apr. 2023
BCR mișcarea prin care distruge Raiffeisen Bank, la 4 luni de la scandalul Schengen! Decizie de ultimă oră. Toți clienții băncilor vor fi afectați

BCR și Raiffeisen Bank au fost aspru criticate după scandalul Schengen. Iată însă că cele întâmplate nu au adus pierderi chiar atât de mari băncilor, ci din contră, au deschis oportunități.

În timp ce Raiffeisen Bank a fost pusă în dificultate după ce autoritățile din SUA au declanșat mai multe controale privind activitățile din Rusia.

De cealaltă parte, BCR cunoaște ascensiunea și distruge competiția. Sau cel puțin asta înțelegem din cele mai recente date făcute publice pe internet.

Ziarul Financiar arată că grupul austriac Erste, proprietarul BCR, a fost desemnat drept instituţia financiară cu cele mai bune servicii de private banking din România, Austria şi Slovacia de către revista financiară britanică Euromoney.

Cât despre activitatea din țara noastră, sursa citată scrie că serviciul de private banking a fost inclus în portofoliul BCR începând cu 2010. Au trecut mai bine de 13 ani de atunci, iar acum, acesta acoperă toate regiunile din ţară, cu focus în principal pe Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

BCR a dat marea lovitură

Mai mult de atât, în jur de 3.000 de clienți beneficiază de anumite servicii, valoarea totală a activelor administrate ajungând la aproape 1,9 mld. euro, potrivit datelor Erste.

În ceea ce privește situația din Austria, aici, Erste Private Banking are în portofoliu 6.000 de clienţi şi gestionează active totale de aproape 50 mld. euro. De cealaltă parte, în Slovacia administrează active în valoare totală de peste un miliard de euro pentru cei peste 1.600 de clienţi.

“Chiar dacă anul trecut a fost deosebit de dificil pentru pieţele de capital, am reuşit să ne creştem businessul prin îmbunătăţirea serviciilor şi prin abordări inovatoare cum ar fi investiţiile în zona de ESG, în pieţele private şi în digitalizare”, spune Maximilian Clary und Aldringen, şef al departamentului Private Banking and Wealth Management.

Și la capitolul dobândă și profit, banca nu are de ce să se plângă. Pe de altă parte Raiffeisen Bank nu se poate lăuda cu rezultate la fel de bune.