BCR vine cu vești foarte bune. Toți clienții care au conturi la această bancă trebuie să știe această informație

29 apr. 2023
BCR vine cu vești foarte bune. Toți clienții care au conturi la această bancă trebuie să știe această informație

Clienții care au cont la BCR trebuie să știe neapărat aceste informații. Banca a făcut un anunț foarte bun pentru ei.

Erste Group, care deține BCR, a raportat un profit net atribuibil proprietarilor societății-mamă de 593,6 milioane de euro în T1/2023, în creștere cu 32% față de cifra de 448,8 milioane de euro din T1/2022. De asemenea, venitul operațional a crescut cu 22,7%, la 2,49 miliarde de euro, potrivit raportului trimestrial publicat vineri de Erste.

La 31 martie 2023, activele totale ale grupului se ridicau la 342,9 miliarde de euro, în creștere cu 5,3% de la an la an și cu 5,88% față de 31 decembrie 2022.

Între timp, profitul operațional al grupului a înregistrat o creștere semnificativă de 56,9% față de T1/2022, ajungând la 1,25 miliarde de euro.

Potrivit raportului trimestrial, s-a înregistrat o creștere de 27,1% de la an la an a veniturilor nete din dobânzi, care au ajuns la 1,76 miliarde de euro. Această creștere a fost determinată de creșterea ratelor dobânzilor de piață în Austria, Ungaria și România, precum și de creșterea volumului de credite acordate clienților pe toate piețele.

Veniturile nete din taxe și comisioane au crescut, de asemenea, la 642,7 milioane EUR (o creștere de 4,4% de la an la an), cu creșteri înregistrate pe aproape toate piețele primare, în special în serviciile de plată și în gestionarea activelor, scrie zf.ro.

Împrumuturile acordare de BCR sunt în ușoară creștere

Împrumuturile acordate clienților au înregistrat o ușoară creștere de 0,3%, până la 202,7 miliarde EUR, deoarece s-a înregistrat o scădere a cererii de împrumuturi pentru întreprinderi, care au reprezentat un motor de creștere semnificativ în anul precedent. În ceea ce privește pasivele, depozitele de la bănci au crescut de la 28,8 miliarde EUR în T1/2022 la 29,9 miliarde EUR.

„Economiile din Europa Centrală şi de Est nu au scăpat de încetinirea globală a creşterii economice, dar se dovedesc a fi reziliente. Sunt încrezător că întreaga zonă se va evidenţia din nou ca regiune de creştere în Europa începând cu 2024”, spune Willi Cernko, CEO Erste Group.

El a declarat că organizația sa își va continua eforturile de extindere a digitalizării la nivel de afaceri. Erste a introdus deja platforma George Business pentru utilizatorii corporativi în Austria și intenționează să implementeze această platformă de business banking pentru întreprinderi pe celelalte piețe ale grupului.

„Continuăm să impulsionăm inovaţia digitală ca mijloc esenţial de a le oferi clienţilor noştri datele, instrumentele şi cunoştinţele de care au nevoie pentru a-şi spori bunăstarea financiară”, adaugă Willi Cernko.