Boala de care suferă aproape 70% din populație fără să știe. Ce este nomofobia

24 oct. 2019
Boala de care suferă aproape 70% din populație fără să știe. Ce este nomofobia

Aproximativ 70% din populație suferă de această boală fără să știe. Este o stare ce cuprinde din ce în ce mai multă lume, iar medicii trag un semnal de alarmă.

Este vorba despre noua boală a secolului, nomofobia, prescurtare a expresiei „no mobile phone phobia”. Un studiu arată că 66% dintre adulții din SUA au nomofobie. Mai exact, aceste persoane suferă de teama de a pierde telefonul. Cu toții am avut această stare când am uitat telefonul acasă sau când l-am pus într-un loc și nu l-am găsit.

Foarte multe persoane au devenit depndente de telefonul mobil. Suntem tentați să ne uităm mereu la telefon, iar atunci când avem o activitate și nu mai puteam face asta, apare o stare de anxietate.

Potrivit Psychology Today, cei mai afectați sunt tinerii. Aceștia se stresează în momentul în care nu mai au acces la telefon. Mai grav este arunci când aceste stări se transformă în panică.

Cercetătorii recomandă o pauză de la telefonul mobil pentru cei care simt că au astfel de stări. Este necesar să petreci timp fără acest dispozitiv. Mergeți la film, stați câteva ore fără el, până, ușor, ușor, vă veți obișnui.

La baza acestei boli stau, de fapt, alte frici, precum teama de a nu mai comunica cu cei dragi, de a uita ceva sau de a pierde ceva, se arată în studiul citat.