Deși mult timp a spus că nu sunt bani și că presiunea pe buget ar fi uriașă, fix la doar o zi după alegerile prezidențiale, guvernul liberal condus de Ludovic Orban a decis să ia în discuție majorarea salariului minim, o măsură inițiată de PSD.
UPDATE: Guvernul Orban a decis majorarea salariului minim, chiar înainte de al doilea tur de scrutin. Obiectivul Guvernului este ca proiectul de hotărâre privind stabilirea salariului minim să fie înaintat în dezbatere şi adoptat până la sfârşitul lunii noiembrie.
Conform agendei premierului trimisă presei, Ludovic Orban va avea astăzi o întâlnire de lucru cu ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, și ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, pe tema creșterii salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
Săptămâna trecută era sceptic
Săptămâna trecută, Orban era destul de sceptic privind oportunitatea creșterii salariului minim, explicând că aceasta trebuie făcută doar în anumite condiții și dacă generează creștere economică.
„Aici trebuie făcute analize foarte serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Nu poţi să măreşti numai salariul minim, există o grilă de salarizare care este stabilitî în fucnţie de ierarahia şi de valoiarea muncii fiecărui angajat din firma respectivă, ori creşterea costului nu e numai creşterea costului cu salariul minim pentru persoanele care au salariul minim, ci este o creştere care îţi afectează toţi angajaţii din companie. Vom creşete salariul minim astfel încât să facem bine economiei, să generăm pe de o parte şi un avantaj pentru cei care lucrează pe salariul minim să aibă o creşter dar să dăm şi un stimul mediului de afaceri şi nu să creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri”, a precizat Ludovic Orban.