Bucurie mare pentru acești angajați! Li se măresc veniturile: Vezi dacă te afli printre ei

02 oct. 2019
Bucurie mare pentru acești angajați! Li se măresc veniturile: Vezi dacă te afli printre ei

Veste mare pentru acești angajați! Li s-au mărit veniturile din această lună. Proiectul aparține celor de la ministerul Muncii. Se vrea majorarea sumei pe care o primesc parintii sub forma tichetelor de cresa.

Conform proiectului, pentru semestrul II al anului 2019, parintii ar trebui sa primeasca cu 10 lei mai mult, respectiv 460 de lei, in loc de 450 de lei cat primesc in prezent.

Ce trebuie să îneplinești ca să primești banii

Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, incepand cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1045/2018, este de 460 lei.

Art. 2. – Valoarea nominala stabilita la art 1. se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 si martie 2020.

Potrivit prevederilor in vigoare, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de cresa nu poate depasi suma de 450 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa. Valoarea nominala a unui tichet de cresa este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei.

Tichetele de cresa se acorda lunar salariatilor care nu beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani (sau trei ani, in cazul copilului cu handicap) si de indemnizatia aferenta.

Tichetele pot fi utilizate strict doar pentru plata taxelor la cresa unde este inscris copilul si se acorda, la cerere, unuia dintre parinti sau tutorelui si pe baza livretului de familie. De aceste tichete de cresa nu pot beneficia asistentii maternali profesionisti sau persoanele la care este gazduit copilul si pentru care s-a aplicat masura plasamentului in regim de urgenta.
In momentul de fata tichetele au o valoare de maximum 450 de lei pe luna, pentru fiecare copil ce merge la cresa.

Tichetele de cresa se pot cumula cu alocatia de stat pentru copii si cu stimulentul de insertie, ajutorul financiar acordat parintilor care revin la lucru inainte de terminarea concediului maternal.