Bucurie mare pentru angajații care primesc tichete de masă. Cât va crește valoarea unui bon

25 sept. 2019
Bucurie mare pentru angajații care primesc tichete de masă. Cât va crește valoarea unui bon

Bucurie mare pentru angajații care primesc tichete de masă. Senatul a adoptat un proiect legislativ care prevede creșterea valorii unui astfel de bon. Acum, proiectul va merge la Camera Deputaților.

Astăzi, Senatul a votat inițiativa legislativă ce prevede creșterea valorii tichetului de masă la 20 de lei. În prezent, un astfel de tichet valorează 15,18 lei.

Inițiatorii proiectului susțin că „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”.

Mai mult, aceștia spun că valoarea unui tichet de masă din România este foarte mică în comparație cu cea a altor țări din Europa, unde, un tichet valorează între șase și 11 euro.

20 de lei este valoarea maximă a unui tichet de masă, se specifică în lege, astfel, angajatorul poate opta și pentru o valoare mai mică decât aceasta.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat și de Camera Deputaților, să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.