Bugetarii cărora li se triplează salariile! Vor primi până la 30.000 de euro de la stat. Este bătaie de joc

17 sept. 2019
Bugetarii cărora li se triplează salariile! Vor primi până la 30.000 de euro de la stat. Este bătaie de joc

Parlamentul României își bate joc de români. După ce politicienii și-au angajat toate rudele, amantele și relațiile posibile la ASF pe salarii de mii de euro, acum sunt gata să facă același lucru și la ANAF. Senatul a votat deja o lege care acordă foarte multe facilități majore unei părți a angajaților ANAF. Doar unei părți. Cea politizată probabil.

Dacă și Camera Deputaților confirmă decizia Senatului, ceea ce se va întâmpla curând, acești funcționari ai ANAD vor fi asimilați parchetelor și își vor tripla salariile sau chiar mai mult de atât. Se pare, însă că aceștia ar urma să fie remunerați din fondul procorurorilor.

Cine sunt bugetarii de lux

Așadar inspectorii antifraudă de la Direcția de Combatere a Fraudelor din cadrul ANAF ar urma să devină adevărați bugetari de lux. În urma legii votate de Senat, dacă o confirmă și Camera Deputaților, salariile ar urma să crească de cel puțin 3-4 ori, iar munca lor va fi asimilată cu cea a procurorilor. Aceștia vor primi minim 10.000 de lei pe lună, față de 3000-5000 lei în prezent și în plus, în urma unor decizii judecătorești, vor fi despăgubiți cu până la 30.000 de euro de persoană, conform Capital.

O astfel de lege aberantă ar putea păgubi statul român cu milioane de euro pentru că angajații pot întocmi rapoarte prin care să ceară despăgubiri cu ușurință.