Bugetarul de lux care câștigă mai mult decât Klaus Iohannis! Are un salariu colosal: Cine este și în ce instituție lucrează

23 oct. 2019
Bugetarul de lux care câștigă mai mult decât Klaus Iohannis! Are un salariu colosal: Cine este și în ce instituție lucrează

S-a aflat numele bugetarului de lux care câștigă mai mult decât Klaus Iohannis! Are un salariu colosal cu 1000 de euro peste cel al șefului statului.

Lucrează într-o instituție care toacă multe milioane din buget și produce numai pierderi în fiecare an.

Șefa TVR are un salariu colosal

La acest lucru nu ne-am fi putut gândi vreodată. Șefa TVR, Doina Gradea, are un salariu colosal. Bugetarul de lux încasează în fiecare lună 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%. Întreaga sumă depășește cu aproape 1.000 de euro salariul președintelui României și cu peste 1.000 de euro pe cel al premierului.

Gradea a refuzat pentru a treia oară audierea Comisiei de Cultură din Camera Deputaților pentru a da explicații cu privire la neregulile descoperite de Curtea de Conturi în Televiziunea Națională. „Cam cât ar trebui să cheltuiască cetățenii României, din munca lor, pentru ca dna Gradea măcar să se deplaseze la Palatul Parlamentului? Ar trebui să-i oferim și noi, de la comisie, 300 euro/zi I-am cerut d-nei Gradea demisia de multiple ori – i-o cer și acum. Am cerut deja în mod repetat și insistent discutarea în Parlament a rapoartelor TVR pe 2017 și 2018 – o cer din nou. Și o s-o fac de câte ori e nevoie”, a declarat Iulian Bulai, parlamentar al celor de la USR.

Gradea a atras critici aspre și din partea PNL, la începutul lunii octombrie. „A zis că e plecată la Timișoara. De fiecare dată când trimitem invitații pentru ea și pentru TVR e plecată și își găsește drum, ba la Timișoara, ba la Iași, ba la Cluj. Vrem să ne aducă lămuriri despre raportul Curții de Conturi, să justifice acele abateri de la legislația în vigoare, să ne spună cine sunt vinovații pentru acele situații. Acolo sunt probleme de când a venit ea la conducere. Niciodată în televiziunea publică nu a fost o stare atât de tensionată între angajați și conducere. Săptămâna viitoare vom avea ședință comună cu Senatul și analizăm raportul de activitate și sper ca toți colegii mei să voteze împotriva raportului și să cadă conducerea TVR-ului” a declarat deputatul PNL, Gigel Știrbu pentru B1.ro.

Secretele Doinei Gradea

Doina Gradea a absolvit Academia de Studii Economice, iar în 1992 s-a angajat ca reporter. Peste 3 ani a devenit secretar general de redacție la Canal 31, care avea apoi să devină Pro TV. În 1995, Doina Gradea a devenit asistenta personală a lui Adrian Sârbu.

În 2004, Gradea a făcut trecerea la Pro TV Internațional, unde a preluat funcția de director executiv. În 2014, propunerea PSD pentru funcția de director la TVR a fost dată afară, decizie pe care a contestat-o în instanță.