Cafeaua poate provoca mari dureri de cap în timpul verii dacă este consumată în această combinație

de:
02 iul. 2021
Cafeaua poate provoca mari dureri de cap în timpul verii dacă este consumată în această combinație

A venit vara, iar odată cu ea, temperaturile au crescut mai mult decât ne așteptam. Tocmai din acest motiv, medicii specialiști recomandă o atenție sportită la alimentație. Sunt anumite băuturi care deși în restul anului ne fac bine, vara sunt interzise.

Cafeaua este una dintre băuturile nelipsite de pe mesele românilor. Ne trezește dimineața, iar pentru mulți a devenit chiar o obișnuință. Cu toate astea, medicii susțin că aceasta nu ar trebui consumată în timpul verii.

Cafeaua, interzisă în timpul verii

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că asocierea cafelei cu țigară este una extrem de nocivă, însă nimeni nu ține cont de acest lucru. Mai mult de atât, atunci când sunt consumate împreună, în timpul verii, efectul poate fi devastator.

Medicii susțin că pe timp de caniculă, organismul nostru pierde o mare cantitate de apă și săruri, iar cafeaua accentuează penuria de apă. Fără să ne dăm seama, putem ajunge la o stare acută de deshidratare.

Care sunt simptomele deshidratării? Ei bine, unul dintre cele mai frecvente este durerea puternică de cap, urmată de stări de amețeală, lucruri pe care cu siguranță nimeni nu și le dorește să le resimtă mai ales în această perioadă.

Ce ne recomandă medicii

Pentru ca organismul nostru să fie în siguranță și pentru a evita deshidratarea în timpul verii, se recomandă o alimentație bogată în fructe și legume. Legat de lichide, medicii recomandă sucul proaspăt de lămâie amestecat cu apă plată, în locul cafelei.

Ceaiul verde este și el o alternativă pentru cafea în timpul verii. Are într-adevăr un conținut mai mic de cofeină, însă este bogat în antioxidanți.

Renunțarea la cafea nu trebuie să fie făcută însă brusc. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă ca totul să fie făcut treptat, pentru ca organismul să accepte această modificare mai ușor.

O alternativă este ca de la o zi la alta, cafeaua să fie alternată cu ceaiul negru sau ceaiul verde, compensând astfel deshidratarea produsă de cofeină.