Care este de fapt cel mai bun dezinfectant împotriva coronavirus! Toţi îl avem deja în casă! Recomandarea unui medic de la Matei Balş

01 apr. 2020
Care este de fapt cel mai bun dezinfectant împotriva coronavirus! Toţi îl avem deja în casă! Recomandarea unui medic de la Matei Balş

Un medic de la Matei Balş, doctorul Adrian Marinescu, a vorbit recent despre cel mai bun dezinfectant aflat pe piaţă la ora actuală împotriva coronavirus. Surprinzător sau nu, cea mai bună soluţie pentru dezinfectare este la îndemâna tuturor. Specialistul a vorbit, în direct la Pro TV, despre produsul pe care toţi românii îl au deja în casă.

Care este de fapt cel mai bun dezinfectant

Cu toate că substanțele pe bază de clor, alcool sanitar, ori sticluțele cu bactericide au ajuns la mare căutare, cel mai bun dezinfectant rămâne totuşi banalul spăun. Doctorul Adrian Marinescu, expert în boli infecțioase la Institutul Matei Balș, a povestit, la ProTV, cum putem evita infectarea cu teribilul virus.

Săpunul rămâne cel mai bun dezinfectant

„Am văzut un studiu făcut la Cambridge care vorbea clar despre faptul că săpunul e net superior oricărei soluții pe bază de clor, oricărui detergent. Asta legat de faptul că, de multe ori, soluțiile care au clor sunt iritante și pentru piele și dacă sunt inhalate. Deci clar că o să preferăm săpunul clasic, decât soluțiile dezinfectante sau pe bază de clor”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Cum se transmite de fapt virusul

„Calea de transmitere pentru virus, în cea mai mare majoritate a cazurilor este prin atingerea suprafețelor contaminate. Transmiterea pe cale respiratorie, aeriană, e posibilă prin secrețiile respiratorii, dar doar dacă e un contact foarte apropiat cu o persoană. Altfel, să știți că 99% din cazuri riscul este prin atingerea suprafețelor, prin faptul că noi apoi atingem o suprafață contaminată și apoi ducem mâna la gură. Asta e calea cea mai probabilă”, a mai explicat specialistul de la Matei Balș.

Cum ţinem virusul la distanţă

Medicul Adrian Marinescu a mai spus că nu sunt șanse de infectare dacă ținem geamurile deschise, motiv pentru care recomandă aerisirea încăperilor pe cât mai des posibil. „Să știți că este exact o indicație foarte bună. Încăperile aerisite ne ajută să ne îmbolnăvim mai puțin. Nu trebuie să ne gândim că virusul există afară și intră în momentul în care aerisim. Ba dimpotrivă, o încăpere aerisită ne scapă destul de mult de o infecție virală, cum e cu Covid-19. Încăperile trebuie să fie aerisite. Este chiar o indicație, un lucru bun de făcut”, a mai spus acesta.