Care sunt primele simptome ale depresiei. Leacul care trebuie aplicat imediat. Lidia Fecioru spune că e cel mai ieftin

de:
02 iul. 2021
Care sunt primele simptome ale depresiei. Leacul care trebuie aplicat imediat. Lidia Fecioru spune că e cel mai ieftin
Lidia Fecioru

Depresia e o boală pe care puțini o recunosc. Simptomele ei sunt des confruntate cu stresul de la locul de muncă sau cu stilul de viață agitat, însă la un momentdat, ne dăm seama că totul pornește din interior.

Lunile de restricții și-au făcut și ele simțită prezența, așa că numărul persoanelor care suferă de depresie a crescut în ultima vreme. Înainte de a merge la medic însă, Lidia FEcioru ne spune care este cel mai ieftin leac pe care îl putem folosi.

Cel mai ieftin leac pentru depresie

Atunci când suferi de depresie, simptomele ei te fac să te simți din ce în ce mai obosit. Apar gânduri negre, lipsa poftei de viață și situația poate degenera în ceva și mai rău de atât.

Bionergoterapeutul Lidia Fecioru susține că pentru a putea scăpa de depresie trebuie să fim ocupați. Fie că este vorba de muncă, sau de activități care ne solicită, atunci când facem ceva, fie și pentru câteva minute, mintea noastră se eliberează de toate gândurile negre.

”Dacă tu singur nu te poți bucura de viața, viața de ce te-ar bucura pe tine(…). Există la foarte multă lume o stare de apatie, când nu faci nimic din ce ai plănuit trebuie să te întrebi ce se întâmplă cu tine și să miști lucrurile. Trebuie să ne dăm de lucru, să ne găsim ocupație”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.

Simptomele depresiei

Depresia este o boală mai ascunsă, iar somptomele ei sunt uneori greu de descifrat. Pe de altă parte, sunt persoanele care le resimt însă neagă existența ei. Totuși, este bine să știm care sunt semnele, înainte ca situația să se agraveze.

Plânsul spontan fără niciun fel de motiv este un simptom al depresiei. La el se adaugă și izbucnirile nervoase, dar și senzația constantă de iritabilitate. Unele persoane se confruntă cu lipsa de interes pentru activitățile care înainte de le făceau plăcere.

În unele cazuri apar chiar și tulburările de somn, tulburările de greutate, cauzate de lipsa poftei de mâncare sau de pofta exagerată de mâncare.

Târziu, poate apărea lentoarea în gândire, gândurile sumbre, ba chiar și tendința de suicid, iar în unele cazuri, cei care suferă de depresie se pot confrunta și cu dureri inexplicabile de cap sau de spate.