Cât de periculos este uleiul de cocos pentru sănătatea inimii? Specialiștii au făcut o descoperire uluitoare

de:
29 ian. 2021
Cât de periculos este uleiul de cocos pentru sănătatea inimii? Specialiștii au făcut o descoperire uluitoare
Ulei de cocos

Sănătatea inimii noastre este cea mai importantă, însă puțini știu ce alimente trebuie să consumăm pentru a avea un organism sănătos. Cele mai periculoase alimente sunt chiar cele mai delicioase de pe piață, așa că este destul de greu să alegem.

Pentru a avea o inimă sănătoasă trebuie să fim foarte atenți la alimentație. Un lucru important de știut este că uleiurile trebuie neapărat evitate, indiferent că este vorba despre cel de cocos sau cel de floarea soarelui.

Cât de periculos este uleiul de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre alimentele recomandate în cele mai multe diete, însă cât de sănătos este el pentru inima noastră? Un studiu a scos la iveală faptul că un consum regualt de ulei de cocos poate crește nivelul colesterolulu idin sânge.

O alternativă ar fi uleiul de măsline care, spre deosebire de cel de cocos, are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase.

”Un studiu de revizuire a constatat că aportul de ulei de nucă de cocos crește nivelul colesterolului total și LDL. Deoarece, în ciuda faptului că este un produs vegetal, este solid și este alcătuit mai ales din grăsimi saturate.

O alternativă bună este uleiul de măsline, care are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase pentru a promova o sănătate mai mare a inimii”, spune nutriționista Kelly Jones, potrivit allrecipes.com.

Cele mai periculoase alimente pentru inimă

Margarina este un alt aliment periculos pentru inima ta. Ea este bogată în grăsimi și la fel ca în cazul uleiului de cocos, poate duce la creșterea nivelului de colesterol din sânge.

De multe ori, persoanele care suferă de probleme cardiace au nevoie de un meniu echilibrat, foarte sărac în grăsimi.

”Aporturile ridicate de grăsimi saturate față de grăsimile mono și polinesaturate au un impact mare asupra nivelului de colesterol din sânge și trigliceride. Când a intrat în vigoare interdicția de grăsimi trans, multe produse din margarină și-au schimbat uleiurile hidrogenate cu ulei de palmier.

Uleiul de palmier este un alt ulei vegetal care este solid datorită conținutului său de grăsimi saturate”, a mai adăugat Kelly Jones.

Totul despre fructele uscate

Nici fructele uscate nu sunt benefice pentru persoanele care au probleme cu inima. Deși sunt o alternativă excelentă atunci când avem postă de o gustarea sănătoasă și totuși delicioasă, ele conțin anumite ingrediente care nu sunt chiar atât de sănătoase.

Cu alte cuvinte, pentru a se păstra într-o stare atât de bună și pentru a-și păstra aroma, aceste fructe sunt tratate cu sulfiți, iar Kelly Jones a spus ce probleme de sănătate poate cauza acest ingredient periculos.

”Multe fructe uscate sunt tratate cu sulfiți. Sulfiții sunt conservanți care provoacă reacții inflamatorii la multe persoane. În special la cei cu alergii și astm”, a mai adăugat acesta.

Care este rolul sulfiților? Aceștia sunt folosiți pe fructele și legumele proaspete pentru a întârzia rumenirea acestora

”Inflamarea este un factor de risc cunoscut pentru bolile de inimă. Așa că, atunci când alegeți fructele uscate, verificați lista de ingrediente, astfel încât să vedeți doar fructe și poate un pic de zahăr adăugat pentru opțiunile tarte, cum ar fi cireșele sau merișoarele”, a mai explicat Jones.