Cât timp după desfacere este corect să folosești o cremă de față sau corp? Mai mult înseamnă probleme mari pentru piele în viitor

22 apr. 2023
Cât timp după desfacere este corect să folosești o cremă de față sau corp? Mai mult înseamnă probleme mari pentru piele în viitor

Majoritatea femeilor folosesc cremă, indiferent dacă este de mâini, de față sau de corp. Totuși, nu toate știu care este termenul limită până când se poate folosi una care este desfăcută.

Produsele cosmetice pe care le folosim au și ele termen de expirare. Totuși, nu ar trebui să ne luăm neapărat după data trecută pe ambalaj, din cauză că unele produse cosmetice, odată desfăcute, sunt expuse la o multitudine de bacterii.

Studii arată că 70% dintre femeie au folosit măcar o dată un produs cosmetic expirat, iar asta nu este deloc bine.

După desfacere, cele mai expuse produse cosmetice sunt cremele sau loțiunile. De aceea ar fi bine să nu folosim o cremă hidratantă mai mult de 6 luni – 1 an de la desfacere.

În cazul în care folosim o cremă după data de expirare, aceasta ne poate face mai mult rău decât bine. Nu numai că ne apar pe piele iritații sau diferite infecții, însă ar trebui să scoatem mai mulți bani din buzunar pentru a ne trata.

De aceea, este foarte important să știm cum să păstrăm produsele cometice. Experții din domeniu spun că ar trebui să le ferim de căldură și de soare. Tot ei adaugă că ar fi de preferat să le păstrăm în ambalajele originale.

Trebuie să renunți la cremă dacă aceasta nu arată bine

Pe lângă data inscripționată pe cutie și pe lângă informațiile generale legată de cremă, trebuie să știi când să renunți la una chiar dacă este preferata ta.

Pentru a face acest lucru nu ai nevoie decât de simțurile tale. De exemplu, dacă cea pe care o folosești și se pare că are un aspect modificat, ar fi mai bine să nu o aplici nicăieri pe piele.

La fel se aplică și dacă crema are un miros neplăcut, prezintă semne de decolorare, este prea apoasă sau are cocoloașe. Aceasta trebuie să ajungă direct la gunoi, indiferent dacă mai este sau nu valabilă.