Cât vor trebui să plătească în cele din urmă șoferii pentru o asigurare RCA obligatorie? S-a stabilit un preț nou după scandalul Euroins

30 mart. 2023
Cât vor trebui să plătească în cele din urmă șoferii pentru o asigurare RCA obligatorie? S-a stabilit un preț nou după scandalul Euroins

Șoferii vor afla cât vor trebui să plătească în cele din urmă pentru o asigurare RCA obligatorie. După scandalul Euroins, a fost stabilit un nou preț.

Cea mai recentă propunere a ASF presupune implementarea unui plafon pentru tarifele RCA timp de șase luni, prețurile fiind înghețate la nivelul din 28 februarie pentru fiecare categorie.

Conform acestei propuneri, comisioanele ar fi limitate la 8%. Este esențial de menționat că asigurătorii care vor încălca acest plafon vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 50.000 de lei.

Spre exemplu, în februarie anul trecut, un șofer de 30 de ani a plătit aproape 1500 de lei pentru acoperirea RCA pentru o mașină de 1598 cmc, în timp ce anul acesta, suma a crescut la 2200 de lei.

Tarifele RCA au crescut foarte mult

În mod similar, anul trecut, un șofer în vârstă de 45 de ani a plătit puțin peste 1100 de lei pentru un autoturism de 1995 cmc, însă în luna februarie a acestui an, costul a crescut la aproape 1500 de lei.

Anul trecut, un șofer în vârstă de 70 de ani a plătit aproximativ 800 de lei pentru un autoturism de 1399 cmc, dar în luna februarie a acestui an, prețul a urcat la aproape 1100 de lei.

Este pentru a doua oară când proiectul de plafonare a tarifelor RCA este prezentat Guvernului, acesta fiind retras de ASF chiar înainte de ședința de vineri, din cauza plângerilor transportatorilor că nu pot face față tarifelor din martie anul trecut, iar proiectul ar putea provoca o nouă instabilitate pe piața asigurărilor din România.