Categoria care primește cele mai mari pensii din țară! Peste 4.000 de euro. Merită?

19 sept. 2019
Categoria care primește cele mai mari pensii din țară! Peste 4.000 de euro. Merită?

Cinci milioane de români primesc pensie în fiecare lună, iar dintre aceștia, mai bine de patru milioane încasează sub 1.000 de lei. Din acești bani trebuie să mănânce, să-și plătească facturile și medicamentele. Cum se descurcă oare? Politicienilor nu le pasă. Și nici magistraților, care atunci când au trecut prin Parlament au avut grijă să-și dea legi care să-i favorizeze.

Ei au cele mai mari pensii din țară. Un judecător sau un procuror poate ieși la pensie la puțin peste 40 de ani, cu o pensie medie de 17.840 de lei (aproximativ 4.000 de euro). Sunt peste 9.500 de persoane care beneficiază de aceste sume nedrepte. Ei nu au contribuit la fondul de pensii, decât pentru a primi 2.700 de lei, restul de bani fiind achizați de ceilalți contribuabili.

Teodorovici vrea impozitarea pensiilor speciale

Eugen Orlando Teodorovici a propus impozitarea pensiilor speciale, cu 30% cele de peste 7.000 de lei și cu 50% cele care trec de 10.000 de lei. De câte ori cineva a încercat să se atingă de pensiile nesimțite a fost imediat taxat cu o contestație la CCR. Și cum CCR este format din pensionari de lux, a anulat totul, astfel ca magistrații continuă să încaseze sume record.

După ce ies la pensie la puțin peste 40 de ani, o parte dintre aceștia devin avocați, astfel încât mai încasează bani și de acolo. Este bine de știut că o astfel de inechitate se întâmplă doar în România și că în nicio altă țară nu se mai procedează în acest fel absolut revoltător.