Câți oameni au venit la protestele din Piața Victoriei! Altar pentru victimele autorităților

10 aug. 2019
Câți oameni au venit la protestele din Piața Victoriei! Altar pentru victimele autorităților

Se împlinește un an de zile de la protestul de pe 10 august, când zeci de mii de români au fost gazați de Jandarmerie, în ciuda marșului pașnic. Astăzi, în Piața Victoriei mai mulți protestatari au amenajat un altar pentru victimele statului român: Alexandra Măceșanu, Luiza Melencu și mai mulți tineri morți în incendiul de la Colectiv.

Update: Ultimele estimări arată că la protestele din Piața Victoriei s-au strâns aproximativ 24.000 de oameni.

Până la această oră s-au strâns peste 2000 de persoane în piață, dar continuă să vină. Unii au pornit deja într-un marș și vor să se oprească și în fața sediului DIICOT. Autorizația obținută de la Primăria Municipiului București este pentru 250.000 de persoane, dar este greu de crezut că se vor aduna atât de mulți.

Mesajul Jandarmeriei

„Vreau să fac câteva precizări punctuale. Încă de la începutul acestor activități au fost instalate filtre în principalele zone de acces. Până în acest moment, filtrele și-au dovedit eficiența. Până în prezent, a fost găsit asupra unei persoane un cutiț. Persoana a fost condusă la Poliție pentru a fi dispuse măsuri legale. Aceste filtre vor fi menținute, în ciuda nemulțumirii apărute în spațiul public. Nu sunt controlate toate persoanele, ci în special cele cu bagaje voluminoase sau persoanele asupra cărora sunt suspiciuni. Aceste filtre au fost făcute cu intenția de a preveni introducerea în zona Pieței de obiecte și materiale care ar putea deveni un pericol.

Recomandăm tuturor să menținem aceeași linie de dialog, transparență, comunicare cu forțele de ordine. Nu vrem să găsim siutații, cum a fost una mai devreme, când colegi polițiști au vrut să verifice aspecte semnalate în zonă, iar din partea unor grupuri de persoane au întâmpinat rezistență verbală. Rămânem aici până când activitatea se va termina”.