Cazare la 50 de lei pe zi la mare, începând cu 1 septembrie. Hotelurile care intră în programul Litoralul pentru toți

30 aug. 2019
Cazare la 50 de lei pe zi la mare, începând cu 1 septembrie. Hotelurile care intră în programul Litoralul pentru toți

Lansat în urmă cu 18 ani de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), programul Litoralul pentru toţi începe pe 1 septembrie și va dura până la data de 30 septembrie. Prin acesta turiștii beneficiaza de cazare la mare plătind între 50 și 140 de lei pe zi.

Acest program social este destinat turiștilor care vor să se bucure de o vacanță ieftină la final de sezon. Prețurile scad considerabil, comparativ cu lunile iulie și august, se arată într-un comunicat de presă remis redacției de FTPR.

Tarifele practicate de hotelurile înscrise în programul special Litoralul pentru toţi sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârful de sezon. Și în cadrul acestei ediții sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

Până în prezent s-au înscris în program 49 de hoteluri din mai multe stațiuni de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 3.675 de locuri în fiecare dintre cele patru serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor, sau direct de către hotel.

Lista hotelurilor înscrise în programul Litoralul pentru toți

Hotelurile înscrise în program sunt de 2, de 3 sau de 4 stele, iar lista o puteți verifica AICI. Acestea se află în stațiunile Jupiter, Neptun, Olimp, Venus, Saturn, Mangalia, Eforie Nord și Mamaia.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc mai spune în comunicatul de presă că, pentru al treilea an consecutiv, turismul din România și în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu „o criză a forței de muncă fără precedent”. Astfel se trage din nou un semnal de alarmă și se așteaptă ca autoritățile să ia măsuri.

Din cauza lipsei de personal, multe unități de cazare au fost nevoite să refuze rezervări pentru luna septembrie.