Cazul Caracal, dezvăluiri șoc: Persoana care a stat permanent lângă Dincă a rupt tăcerea

06 nov. 2019
Cazul Caracal, dezvăluiri șoc: Persoana care a stat permanent lângă Dincă a rupt tăcerea

Omul care a stat în preajma monstrului din Caracal încă din prima zi a anchetei l-a analizat în detaliu, iar acum a început să vorbească. 

Este vorba despre comisarul şef Dorin Dumitran, profilerul Poliţiei Române, care a dat detalii în premieră despre Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal.

În opinia specialistului, dacă Dincă va fi confirmat drept un criminal în serie, acesta ar fi un „caz unic” în țara noastră, pentru că nu mai există cazuri în care o persoană să înceapă să ucidă în serie după 60 de ani.

„Ar fi un caz unic. Sub rezerva că România nu are un model interpretativ și explicativ, științific și serios, referitor la criminalul în serie român. Eu țin foarte mult la asta și sunt enervant. Nu avem așa ceva! Folosim, dacă vreți, conceptul acesta de criminal în serie al școlii de criminologie…”, a declarat Dorin Dumitran.

Detalii despre cum gândește un criminal 

În România un criminal în serie are o capacitate mai mică de a-și găsi victimele, a explicat profilerul Poliţiei Române.

„Ca să vă dau un simplu exemplu: criminalul în serie din Canada, ca să-și găsească victimele, are la dispoziție peste 9.000.000 de km pătrați. Olanda are în jur de 40.000 de km pătrați. România – 238.000… Păi, astea sunt diferențe enorme în ceea ce privește capacitatea mea de a-mi găsi victimele. Eu sunt atacat de fantezii sexuale, vreau să violez și să fac și să dreg, dar trebuie să am și posibitatea fizică să mă deplasez și să le găsesc. Unde le găsesc pe acestea? Unde fac target? Păi, o faci în funcție de posibilitatea ta de deplasare în spațiu și teritoriu. La noi, post-factum, românii merg pe jos după faptă. Se duc pe jos, foarte puțini cu căruța. Și mai puțini, cu bicicleta. Unde se opresc prima dată? Majoritatea se opresc la bar, acasă la prieteni sau se duc acasă și se culcă. Sau, mă rog… Dar oricum, consumă alcool și înainte, și în timpul, și post delictum. Deci, facem cercetări pe populație românească, și-atunci, dacă avem o cercetare, putem spune: iată, X este un criminal în serie. Că sună bine, se vinde!”, a precizat comisarul şef Dorin Dumitran, pentru Libertatea.