Ce a făcut Anamaria Brânză Popescu în concursul de spadă la Jocurile Olimpice? Românca este numărul 1 mondial

24 iul. 2021
Ce a făcut Anamaria Brânză Popescu în concursul de spadă la Jocurile Olimpice? Românca este numărul 1 mondial
Anamaria Popescu (Brânză)

Anamaria Popescu sau Anamaria Brânză, așa cum o știe toată România visează la medalia olimpică de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Și are șanse să o obțină. Este numărul 1 mondial la spadă, iar calculele hârtiei o arată drept favorită. Totuși specialiștii nu i-au dat șanse maxime din cauza accidentării de la picior și a absenței sale din circuit o bună perioadă de timp.

Anamaria Popescu a început destul de greu concursul de spadă. S-a calificat în optimi, apoi în sferturi de finală, dar meciurile nu au fost chiar lejere, deși era favorită. Emoțiile au mai trecut, iar pentru calificarea în semifinale a făcut un meci mare. A avut o adversară foarte grea, din Estonia.

Anamaria Popescu este în semifinale la Tokyo

Cele două se mai întâlniseră de șase ori, iar scorul era 3-3-. Oricare putea câștiga și nu ar fi spus nimeni că este o surpriză. Însă modul în care s-a comportat Ana pe planșă a fost magic. S-a impus în fața unei adevesare foarte dificile, care a scos-o din lupta pentru medalii la europenele din 2018.

De data aceasta Julia Beljajeva, 29 de ani a fost zdrobită de Anamaria Brânză Popescu, 36 de ani. Încă un pas spre medalie. Românca este acum în careul de ași și va întâlni o adversară și mai grea în jurul ore 12, când încearcă o calificare în finală, care ar însemna medalie sigură pentru România.

Anamaria FINALĂ la Tokyo!

La 14.45 va lupta pentru aur. Din păcate a pierdut la o singură tușă în fața unei chinezoaice, dar rămâne marea noastră campioană.