Ce beneficii are oregano. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acest medicament natural

de:
04 oct. 2021
Ce beneficii are oregano. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre acest medicament natural
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Cu siguranță ai adăugat măcar odată oregano în mâncare. Este unul dintre condimentele pe care mulți bucătari le folosesc, datorită aromei sale puternie. Ce beneficii are însă? Ei bine, el funcționează în anumite cazuri precum un medicament natural.

Despre oregano trebuie să știi că poate fi găsit proaspăt, uscat sau sub formă de ulei și se spune că toate au beneficii semnificative pentru sănătate. O singură linguriță de oregano uscat este bogat în vitamina K, aproximativ 8% și mai mult de atât, poate combate bacteriile prin reducerea inflamației.

Oreganul este bogat în antioxidanți, care sunt compuși care ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi dăunători din organism. De asemenea,  la rândul său, uleiul esențial de oregano este în special bogat în carvacrol și timol, doi antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor cauzate de radicalii liberi.

Rezultatul? Combinat alături de alte alimente bogate în antioxidanți, precum fructe și legume, el poate oferi o doză consistentă de antioxidanți care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

Oregano este eficient împotriva infecțiilor

Știai de proprietățile anti-cancer pe care le deține oregano? Studiile au demonstrat că acest condiment și componentele sale pot ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Cu alte cuvinte, un studiu a tratat celulele canceroase ale colonului cu extract de oregano și a constatat că a oprit creșterea celulelor canceroase și a contribuit la distrugerea acestora.

În cazul infecțiilor virale, tot oregano este soluția. Cercetătorii au aflat că acest condiment poate lupta, dar și proteja împotriva anumitor viruși.

Oregano combate și inflamația, ea fiind un răspuns imun normal care apare ca rezultat al bolii sau al rănirii. De-a lungul timpului s-a spus că inflamația cronică contribuie la dezvoltarea unor boli cum ar fi bolile de inimă, diabetul și afecțiunile autoimune.

Astfeș, oregano, fiind bogat în antioxidanți, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea inflamației. El mai conține și o serie de compuși precum carvacrol, care s-au dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii. Ca să nu mai vorbim de faptul că este și foarte ușor de consumat. El poate fi adăugat în orice tip de mâncare, oricând.