Este sezonul în care românii consumă foarte multă țuică fiartă, dar puțini știu ce efecte are aceasta asupra organizmului nostru. Consumată într-o cantitate moderată, țuica fiartă poate fi benefică.
Mai exact, țuica fiartă ține departe răceala și gripa prin dilatarea vaselor capilare și oxigenarea sângelui. Țuica fiartă reduce riscul de pneumonie.
Atenție! Nu trebuie să consumați țuică fiartă dacă suferiție de ulcer, dacă sunteți gravidă, dacă aveți hepatită sau sunteți anemici.
Este recomandat să se consume cantităţi mici (20 – 150 ml). Atunci când fierbeți țuica, puteți adăuga diferite condiemnte care o fac foarte bună la gust și care au și ele efecte benefice asupra sănătății noastre.
Scorțișoara este benefică pentru sănătatea noastră
Scorțișoara conține fosfor, magneziu, fier și calciu. Aceasta ajută la îmbunătățirea digestiei, detoxifică ficatul, scade nivelul de colesterol din sânge și are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare.
Parfumul acestui condiment îmbunatățește memoria, crește capacitatea de a învăța lucruri noi și sporește atenția?
Vindecă migrenele, cefaleele și este un bun adjuvant în tratarea anxietăților și a depresiilor?
Inhibă acțiunea unor enzime care contribuie la înmulțirea celulelor canceroase și poate preveni dezvoltarea acestora?
Elimină respirația urât mirositoare și întărește sistemul imunitar?
Ajută la tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, avânt proprietăți antibacteriene?