Ce facultate a terminat de fapt Cătălin Botezatu după ce a luat 9,90 la Bacalaureat. Puțini s-ar fi așteptat la așa ceva. Ce studii are designerul

de:
07 aug. 2022
Ce facultate a terminat de fapt Cătălin Botezatu după ce a luat 9,90 la Bacalaureat. Puțini s-ar fi așteptat la așa ceva. Ce studii are designerul
Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai îndrăgiți disigneri vestimentari din România. A avut nenumărate show-uri la tv, a fost chiar și jurat în cadrul emisiunii Bravo ai stil! de la Kanal D, însă drumul lui trebuia să fie unul cu totul diferit.

Cariera lui Cătălin Botezatu în lumea modei a început în 1984. El lucra atunci ca manechin la casa de modă Venus, condusă la acel moment de Zina Dumitrescu. Succesul a fost de partea lui, căci doi ani mai târziu, designerul și-a deschis prima casă de modă și a lansat numeroase colecții, dar și o linie de lenjerie masculină.

Numele lui Cătălin Botezatu este cunoscut și la nivel mondial. A avut nenumărate prezentări de modă pe toate continentele. A ajuns în New York, Las Vegas, Africa de Sud, Islanda, Indonezia, ca să nu mai vorbim de restul marilor orașe din Europa.

Tot el este și disignerul român care a reușit să obțină cele mai multe premii în acest domeniu. Alegerea a fost însă doar a lui, căci părinții își doreau altceva pentru el.

Ce studii are Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu povestește că era un mare tocilar în perioada liceului, drept urmare toate examenele le-a trecut cu brio, inclusiv Bacalaureatul. Disignerul mărturisea la un momendat că a finalizat liceul cu 9.90, profilul real, matematică-fizică.

Dacă vă întrebați ce a urmat după, veți fi surprinși! Tatăl lui Cătălin Botezatu își dorea ca fiul său să plece la Reactorul Nuclear din Canada pentru a putea fugi din țară, iar pentru asta avea nevoie de studii în domeniu.

Zis și făcut, Cătălin Botezatu a dat admitere la facultatea Energetică, urmând să devină un inginer de mare succes. Iată însă că drumul lui a fost altul.

”Da, am trecut prin toate etapele imbecile, cu treapta întâi, a doua, pe care a trebuit să le iau cu note mari. Am terminat liceul cu 9,90. E adevărat, am fost un tocilar. Am terminat un liceu de matematică-fizică. Am dat admiterea la Energetică, pentru că, fiind înainte de Revoluţie, tatăl meu îşi dorea să plec la Reactorul Nuclear din Canada, să fug efectiv. Aveam nişte relaţii acolo. Asta îşi dorea, să fiu inginer ca şi el”, mărturiesa Cătălin Botezatu în urmă cu ceva timp.