Cine nu iubește o felie delicioasă de negresă? Nouă cu siguranță ne place și apelăm la această rețetă, inspirată de celebrul Jamie Oliver, când avem poftă de ceva dulce rapid, dar cu un gust delicios.
Negresa pe care v-o prezentăm este făcută doar din ingrediente de calitate, fără aromă, fără nuci, fără fructe – doar ciocolată, ciocolată și mai multă ciocolată. Rai de ciocolată!
250 g ciocolată neagră de calitate (70%)
250 g unt nesărat
4 ouă mari
250 g zahăr tos
2 linguri de făină cu agent de creștere
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Puneți hârie de copt într-o formă cu diametrul de 20 de cm.
Puneți ciocolata într-un bol rezistent la căldură, tăiați untul în cuburi și adăugați cu un vârf de sare de mare. Se topește într-o crăticioară cu apă care fierbe ușor, amestecând regulat, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor.
Spargeți ouăle într-un castron mare, apoi adăugați zahărul și bateți până devine pufoasă compoziția. Puneți făina, urmată de cacao. Bateți pentru a combina, apoi adăugați ciocolata topită.
Puneți amestecul în formă și întindeți-l uniform.
Coaceți timp de 25 până la 30 de minute sau până când este ușor crocant pe exterior.
Lăsați să se răcească în formă timp de 15 minute înainte de a tăia și servi fierbinte – delicios cu înghețată de vanilie.