Ce salariu poate ajunge să câștige o vânzătoare la Lidl? Suma este una pe care mulți și-ar dori-o. Care sunt condițiile de angajare

08 nov. 2020
Ce salariu poate ajunge să câștige o vânzătoare la Lidl? Suma este una pe care mulți și-ar dori-o. Care sunt condițiile de angajare

Lidl are o prezență bine conturată pe piață din România, iar veniturile companiei au crescut considerabil în ultima perioadă. Din acest motiv, în mod permanent se fac angajări, iar retailerul german oferă salarii foarte atractive. Începând cu 1 martie 2020, nimeni nu mai câștigă la Lidl sub 4000 lei brut lunar, adică 2500 lei net.

În acești bani intra salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paști și de Crăciun, și sporurile primite de angajați, transmit oficialii companiei, care în anul 2020 și-au propus angajarea a 1000 de persoane.

Până la data de 1 martie, cel mai mic venit brut oferit angajaților Lidl era în medie, 3.500 de lei, adică 2.180 de lei net lunar. Din acest an, Lidl a mai adăugat și beneficii suplimentare angajaților, o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de cinci ani în companie, precum și creșteri ale sporurilor speciale.

Ce salariu poate primi o vânzătoare la Lidl

Pe site-urile de recrutare, sunt numeroase anunțuri cu angajări la Lidl pentru postul de casieră-vânzătoare. Salariile sunt diverse, în funcție de oraș și experiență.

De exemplu, se caută un vânzător full time la Lidl, cu experiență minim un an, în Cluj Napoca, cu un salariu de peste 4000 de lei net lunar, în timp ce la Pașcani salariul oferit este de 3350 lei, cu bonuri incluse.

Începând cu anul 2019, Lidl a mai introdus o treaptă suplimentară de salarizare pentru lucrătorii din magazine și depozite, astfel că aceștia primesc creșteri salariale garantate în primii patru ani de la angajare, în al patrulea an ajungând la un venit total de peste 4.700 lei brut lunar.

În momentul de față, Lidl are peste 287.000 de angajați la nivel global, dintre care peste 7.500 de persoane în România, unde  are și peste 260 de magazine și cinci centre logistice.