Ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR și ce probe de concurs a susținut ca să fie angajată de Mugur Isărescu

de:
18 mai 2021
Ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR și ce probe de concurs a susținut ca să fie angajată de Mugur Isărescu
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a revenit în forță. A renunțat cariera politică, însă asta nu înseamnă un sfârșit de drum. Fostul premier a fost numit consilier în BNR pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Mai mult de atât, pe lângă numele Vioricăi Dăncilă este alăturat și cel al fostului ministru al Apărării Ioan Mircea Pașcu, care a mărturisit că a fost numit consilier la Banca Națională a României într-un grup de lucru din care face parte și Viorica Dăncilă.

Ce salariu va avea Viorica Dăncilă

Conform datelor oferite de Hotnews, raportate la salariul lunar al unui consultant de strategie din BNR, Viorica Dăncilă ar urma să primească pentru funcția de consilier în BNR pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, un salariu lunar de aproximativ 16.000 de lei.

Mai mult de atât, dacă vă întrebați ce probe de concurs a susținut fostul premier pentru a prelua acest post de la BNR, ei bine, pentru angajarea în corpul consilierilor, Viorica Dăncilă a depus un dosar şi ar fi susţinut un interviu.

Alături de Viorica Dăncilă, fostul premier Petre Roman, dar și fostul ministru al Apărării, Ioan Marcel Pașcu vor ocupa și ei câteva funcții de interes din cadrul BNR.

Ce funcții ocupă, de fapt, Mircea Pașcu și Petre Roman

Ioan Mircea Pașcu a mărturisit pentru Gândul că într-adevăr va face parte dintr-un grup de lucru care se concentrează pe securitatea europeană. El a mai adăugat că mai multe detalii despre acest lucru pot fi oferite chiar de Viorica Dăncilă.

”Da, este foarte adevărat, voi face parte dintr-un grup de lucru care studiază unul dintre aspectele de interes pentru cei de la Banca Națională. Sunt trei grupuri de lucru mai mari, nu se lucrează individual, iar domeniul este securitatea europeană”, a spus Ioan Mircea Pașcu.

Pe de altă parte, fostul premier Petre Roman are o altă explicație. El a declarat pentru sursa citată că nu este consilier, ci oar predă un curs în cadrul unei instituții care aparține de BNR.

”Este o informație falsă. Eu nu am legătură cu treaba aceasta, ci sunt profesor, am un curs de două ori pe lună, la centrul european de pregătire al BNR, și asta este tot. Deci nu am nicio legătură cu grupul de consilieri”, a declarat Petre Roman.