Ce trebuie să mâncăm în timpul pandemiei? Este obligatoriu. Așa ne ferim de coronavirus

28 apr. 2020
Ce trebuie să mâncăm în timpul pandemiei? Este obligatoriu. Așa ne ferim de coronavirus

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea. Sute de mii de oameni au fost infectați sau au decedat din cauza virusului ucigaș. Nici România nu a fost ferită. Avem peste 11.000 de infectări, iar aprope 700 de oameni și-au pierdut viața.

Alimentele care trebuie consumate pe timp de coronavirus

S-a aflat însă ce trebuie să mâncăm în timpul pandemiei. Este obligatoriu. Așa ne putem feri de coronavirus. În această perioadă tulbure, alimentația și hidratarea sunt esențiale, transmite Organizația Mondială a Sănătății. Pentru un risc mai scăzut de boli cronice sau infecțioase avem nevoie de un sistem imunitar puternic.

Mai mult, dieta pentru care optăm având un rol esențial. Organismul nostru are nevoie de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, ceea ce înseamnă că ar fi indicat să mâncăm alimente cât mai proaspete, neprocesate.

În egală măsură, zahărul și sarea ar trebui evitate. Nu mai mult de 5 grame pe zi de sare și fără dulciuri sau băuturi acidulate, cu un conținut ridicat de zahăr. Cu cât mai puțin, cu atât mai bine. Mai degrabă, în loc de prăjituri, s-ar putea alege fructe proaspete.

Specialiștii recomandă consumul de fructe, legume, linte, fasole, nuci, cereale integrale, carne, pește, ouă și lapte.

Cum ar trebui să arate un meniu în fiecare zi? Ar fi bine să se consume 4 porții de fructe, 5 de legume, 180 g boabe și 160 g carne și fasole. În ceea ce privește carnea, de precizat ar fi că cea roșie s-ar putea consuma o dată sau de două ori pe săptămână, iar cea de pui de două sau de trei ori săptămânal.

La capitolul gustări, recomandate sunt legumele crude și fructele proaspete. Experții mai atenționează și că legumele gătite în exces își pierd din vitamine. Legumele sau fructele din conservă sau uscate ar fi bine să nu aibă adaos de zahăr.

În ceea ce privește grăsimile, cele nesaturate ar trebui să aibă întâietate în fața celor saturate. Mai exact, indicate ar fi: peștele, avocado, nucile uleiul de măsline, soia, porumb și floarea soarelui.

De asemenea, trebuie să evitam grăsimile produse industrial. Acestea se regăsesc în alimente procesate, fast-food, pizza congelată. Hidratarea corespunzătoare se mai numără printre recomandările specialiștilor OMS. Între 8 și 10 căni de apă ar trebui consumate zilnic, anunță Digi24.