Cea mai bună dulceață de cireșe: Rețeta veche a gospodinelor din Ardeal. Vezi cât de simplu se prepară

04 oct. 2020
Cea mai bună dulceață de cireșe: Rețeta veche a gospodinelor din Ardeal. Vezi cât de simplu se prepară

Dulceața perfectă de vișine are nevoie, în primul rând, de fructe sănătoase, multă pasiune și pasiunea de a găti. Pe lângă toate acestea, există câteva secrete simple de care dacă ții cont, dulceața ta de cireșe va avea un gust excepțional.

Ingrediente:

  • 1 kg Cirese fara samburi
  • 500 g Zahar
  • 1 buc Lamaie

Mod de preparare:

„Pentru a obtine 1kg de cirese fara samburi, recomand sa cumparati/folositi 2kg de cirese brute – cu tot ce mai mancati pe parcurs si scazand samburii veti avea exact cat trebuie.

Peste ciresele curatate puneti zaharul si stoarceti zeama de la 1 lamaie. Amestecati bine cu o lingura si lasati 3-4 la temperatura camerei sau peste noapte la frigider. Nu uitati sa acoperiti bolul cu folie sau capac.

Dupa acest timp ciresele vor lasa sirop/apa, le mai amestecati o data cu lingura. Apoi mutati intr-o cratita, puneti pe foc si fierbeti la foc mediu timp de 5-10 minute. Acum inchideti focul si lasati oala asa descoperita timp de 24 de ore pe masa din bucatarie.

Puteti s-o acoperiti cu un prosop subtire sau tifon, dar nici intr-un caz cu capac. A 2-a zi o mai puneti pe foc, sa fiarba inca 5-10 minute, si iarasi lasati pe masa pentru 24 de ore. In a 3-a zi iarasi o fierbeti 10 minute, dar dupa asta se pune si in borcane. Deci, umpleti cu dulceata borcanele spalate si uscate bine.

Le infiletati cat mai strans si intoarceti cu capul in jos pe masa de bucatarie. Lasati asa pana se racesc complet,” notează lalena.ro.