Cea mai bună reţetă de şniţele! Ingredientul secret care le face super delicioase! Multe gospodine nu ştiu asta

22 sept. 2022
Cea mai bună reţetă de şniţele! Ingredientul secret care le face super delicioase! Multe gospodine nu ştiu asta

Şniţelul pare să fie unul din preparatele preferate ale românilor. Cu toate că gospodinele se întrec în reţete care mai de care mai elaborate, există un ingredient secret care le poate face cu adevărat delicioase. Mai jos vă prezentăm o reţetă secretă, alături de o garnitură de cartofi copţi la cuptor, totul stropit cu lămâie din belşug. Și cei de la blogul culinar seriouseats.com dau sfaturi foarte bune în acest sens.

Reţetă simplă, dar perfectă de şniţele

Secretul pentru şniţele perfecte, atât la gust, cât şi la textură pare să fie modul în care acestea sunt preparate şi apoi prăjite. Vezi mai jos la ce trebuie să fim atenţi atunci când gătim această mâncare delicioasă.

Ingrediente reţetă şniţele

600g cartofi noi/mici
2 linguri de ulei
2 ouă
100g făină
300g de pesmet copt
2 lingurițe de piper cayenne
4 fripturi de porc sau vițel (300g fiecare)
50g unt
50g untură
1 lămâie
Jumătate de legătură de pătrunjel

Mod de preparare şiniţele

Cuptorul trebuie preincălzit la 200 de grade. Ulterior, cartofii se îmbracă în ulei, sare şi piper. Se pun într-o tavă şi se coc timp de 40 de minute. Aceştia trebuie intorşi de câteva ori până devin aurii. Aceasta este garnitura pentru delicioasele şniţele de mai jos.

Pentru început, se separă ouăle în două vase mari și se bat albușurile până când sunt spumoase. Apoi se folosește o furculița pentru a amesteca gălbenușurile. Apoi, pune făina într-un alt vas și pesmetul în alt vas, alături de pudra cayenne. Asezonează cu sare și piper după gust. Pune o folie alimentară pe un tocător și așază carnea. Acoperă cu altă folie și bate carnea până ajunge la o grosime de jumătate de centimetru.

Tăvălește fiecare bucată de carne în făină, apoi în gălbenuș, apoi în albuș și la final în pesmet. Adaugă untul și untura într-o tigaie mare și încălzește până când se formează o spumă. Adaugă şniţelele și prăjește câte 3-4 minute pe fiecare parte fiecare şniţel.

La final, scurge uleiul în exces și adaugă șnițelele pe farfurii. Toacă pătrunjelul, adaugă cartofii și servește cu suc de lămâie din plin.