Nutella este desertul preferat în orice moment al zilei pentru iubitorii de ciocolată. Imaginează-ți atunci, cum ar fi un tort întreg făcut doar din Nutella? Iată cea mai bună și rapidă rețetă pentru prepararea unui desert delicios.
Primul lucru pe care trebuie să îl știi înainte de a te apuca de această rețetă este că nu ai nevoie de niciun cuptor, iar potrivit lecturisiarome.ro, timpul de preparare este de 15 minute.
Care sunt ingredientele?
- 250 grame de mascarpone
- 100 grame de crema de ciocolata
- 32 de biscuiti gen Petit Beuree
- o cana cu sirop de la compot sau cafea
- bombonele, nuca macinata/caramelizata, etc
Cum se prepară?
- Crema mascarpone (la temperatura camerei) o combinam cu cele 100 de grame de crema de ciocolata si amestecam foarte bine pana cand devine o crema omogena.
- Punem siropul sau cafeaua intr-un castronel.
- Luam un biscuite si il ungem cu crema. Lipim alt biscuite si punem pe un platou. Procedam la fel cu toti biscuitii.
- Luam o pereche de biscuiti si o trecem rapid prin sirop. La fel procedam si cu urmatoarea pereche.
- Unim (lipim) cele doua perechi de biscuiti una de cealalta ungand cu crema si le asezam vertical (in picioare) intr-un platou.
- Procedam la fel si cu celelate perechi de biscuiti pana cand terminam de format un ”trenulet”.
- Restul de crema in intindem pe toata suprafata prajiturii, nivelam bine si dam la rece cateva ore.Cel mai bine e sa o faci de cu seara (ca sa nu te tenteze sa o gusti prea repede) si sa o tai a doua zi. Biscuitii se inmoaie foarte bine de la siropul prin care au fost trecuti si de la crema.
- Decorezi dupa preferinta, cu firisoare de ciocolata sau zahar, cu nuca macinata sau caramelizata, cu orice ai tu la indemana si iti e mai usor sa folosesti.
- A doua zi prajitura se taie, dar nu in mod normal, adica drept ci pe colt ca sa obtii acel aspect dungat, in straturi, asa cum vezi in poza dar si in video de mai jos.