Grișul cu lapte este un deliciu atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Vă prezentăm, în continuare, o variantă mai puțin cunoscută de a prepara grișul cu lapte, însă care cu siguranță o să vă placă!
„1. Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina.
2. Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi.
3. Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.
4. Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele.
5. Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia.
6. Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca.
7. Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar.
8. Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie,” noteaza aflacum.ro.
9. Grișul cu lapte se servește cald, cu scorțișoară deasupra.