Cea mai căutată capitală din lume de către turiști! Pe ce loc se află Bucureștiul

14 sept. 2019
Cea mai căutată capitală din lume de către turiști! Pe ce loc se află Bucureștiul

Vara s-a terminat, dar se apropie sezonul city break-urile. Toamna, turiștii adoră să meargă în călătorii scurte, în care să bifeze cel puțin o capitală europeană. Deși Brexitul bate la ușă, britanicii pot sta liniștiți încă pentru că și anul acesta Londra continuă să fie cel mai căutat oraș din lume, conform celor de la  momondo.ro, un motor gratuit de căutare pentru călătorii.

Echipa lor a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști și au descoperit că Londra ocupă locul 1 în top, urmată de Paris și Amsterdam.

De altfel, primele 7 poziții sunt ocupate de orașe europene, care atrag turiști din întreaga lume, asiaticii fiind din ce în ce mai dornici să călătorească și să lase mulți bani pe cumpărături. Iar când ajung în Europa, acești aleg să petreacă în mai multe țări, pentru a se bucura de o experiență cât mai diversă.

Pe ce loc se află București

Bucureștiul nu primește vești bune, pentru că dintre capitalele țărilor europene se află abia pe ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia). La nivel mondial, lucrurile stau și mai prost. Capitala țării noastre se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Nici ca preț nu este foarte atractiv Bucureștiul, fiind destul de piperat. În mediu, un turist trebuie să plărească pentru o noapte aproximativ 84 de euro. Astfel, capitala țării noastre se află pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume.  Astfel este mai puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte), dar mai scumpă decât Minsk de exemplu (80 euro/noapte) sau Moscova (77.5 euro/noapte), care este neașteptat de ieftină.