Cât mai ține sezonul dovleceilor mi-am propus să profit cât pot de pe urma lor, să-i gătesc în cât mai multe moduri diferite. Astfel, am dat pe blogul Laurei Laurențiu peste această rețetă absolut delicioasă de budincă de dovlecei cu brânză, pe care o împărtățesc cu voi în cele ce urmează.
Pentru deasupra:
„Modalitatea de preparare pentru budinca de dovlecei este cum nu se poate mai simpla. Dovleceii se spala si se decojesc, daca se folosesc dovlecei cruzi nu e nevoie sa se indeparteze coaja iar daca se folosesc dovlecei mai ”dolofani”, nu e musai sa se scobeasca semintele.
Dovleceii se rad pe razatoarea cu gauri mari, se adauga ouale, branza, orezul (crud), faina (in cazul meu malaiul), verdeata, usturoiul tocat si coriandrul zdrobit, condimentele. Se toarna uleiul si se amesteca totul omogen. Foarte simplu si rapid, am terminat compozitia pentru budinca de dovlecei cu branza.
Compozitia pentru budinca de dovlecei se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina de porumb sau pesmet.
Tava in care am copt placinta cu dovlecei este destul de mare, 38×25 cm.
Se niveleaza bine compozitia de budinca de dovlecei in tava, apoi se presară pe deasupra cu mălaiul (sau pesmetul, ce alegeti sa folositi pentru crusta).
Se bat cele doua oua cu iaurtul si se repartizeaza deasupra de budinca de dovlecei.
Se coace budinca de dovlecei in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ o ora, pana cand se rumeneste frumos pe deasupra. Se lasa sa se racoreasca in tava (se serveste calduta sau rece, nu fierbinte) si se portioneaza.
Budinca de dovecei se potriveste perfect servita pe post de garnitura, cu diferite preparate cu carne si sos (de exemplu, piept de pui cu sos de ciuperci, tocanita de vita etc). La fel de buna este si simpla, chiar m-am gandit ca ar fi ideala pentru cina, doar cu putin sos de rosii sau iaurt… cu toate ca unii dintre mesenii mei au cerut si niste chiftele,” notează lauraleurentiu.ro.