Cea mai delicioasă rețetă: Ruladă de dovlecei cu ciuperci. Este gata în 30 doar de minute

30 iul. 2020
Cea mai delicioasă rețetă: Ruladă de dovlecei cu ciuperci. Este gata în 30 doar de minute

Este sezonul dovleceilor și al ciupercilor așa că ne-am gândit să vă prezentăm astăzi un preparat delicios, care conține ambele legume: ruladă de dovlecei cu ciuperci.

Vorbim astfel de un preparat special, o ruladă aperitiv care, deși este extrem de simplu de făcut, arată extraordinar și are un gust pe măsură, cu care îi veți impresiona cu adevărat pe cei dragi.

Ingrediente:

  • 2 bucăți Dovlecei
  • 2 bucăți Ouă
  • 400 g Ciuperci champignon
  • 250 g Făină
  • 200 g Smântână
  • 150 g Cașcaval
  • 10 g Praf de copt
  • 3 bucăți Căței usturoi
  • 3 linguri Ulei rafinat
  • 1 bucată Ceapă
  • 1 linguriță Sare
  • 1 linguriță Piper negru măcinat

Mod de preparare:

„1. Spălați dovleceii, tăiați capetele și îi dați prin răzătoare, apoi adăugați puțină sare, amestecați și lăsați 10 minute să lase cât mai multă apă. Puneți dovleceii rași (scurși de apă) , într-un bol și adăugați gălbenușurile, făina, praful de copt, sare după gust, piper negru după gust și amestecați bine, până obțineți o compoziție omogenă.

2. Într-un bol bateți spumă albușurile cu un praf de sare. Mixați până devin o spumă tare, apoi adăugați albușurile bătute la compoziția de aluat și amestecați ușor. Puneți compoziția într-o tavă de cuptor cu (dimensiunile 30 ×40 cm), tapetată cu hârtie de copt și nivelați ușor. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute.

3. Între timp pregătiți umplutura: spălați ciupercile, uscațile cu un prosop de bucătărie și le tocați mărunt. Într-o tigaie încinsă cu ulei puneți la călit ciupercile tocate, amestecați și adăugați usturoiul tocat. Când ciupercile sunt gata, adăugați smântâna, amestecați, lăsați vreo 2 minute și luați de pe foc.

4. Când blatul s-a copt, îl scoateți din cuptor și îl lăsați 5 minute să se răcească. Apoi peste blat puneți umplutura de ciuperci, presărați cu cașcaval ras și rulați strâns blatul. Lăsați rulada la răcit, timp de 30 de minute, apoi puteți decora cu mărar tocat,” noteaza floaredetei.ro.