Atunci când ești în lipsă de idei culinare, sau pur și simplu îți dorești ceva nou în farfurie, e loc mereu de o schimbare. Iată rețeta pentru cel mai fin sufleu de conopidă de care poți bucura oricând simți nevoia de un gust special.
Rețeta este una foarte simplă și nu necesită foarte multe ingrediente. De asemenea, sufleul de conopidă este o alegere foarte sănătoasă și gustoasă atunci când simți nevoia de ceva nou.
Conopida se desface în buchețele mici și se spală. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare. După fierbere, se lasă la răcit, iar conopida fiartă se așează ordonat într-o tavă pe care în prealabil ai dat-o cu unt.
Într-un vas se bat cele 3 ouă și după se amestecă cu smântână. Se rade brânza, se taie șunca presată de pui (sau orice altă carne pe care o preferi) în feliuțe mici sau cubulețe.
Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puțină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la final.
Odată ce cuptorul s-a încins, se pune sufleul de conopidă la foc potrivit și se lasă pentru aproximativ 30 de minute.
La final se poate presăra verdeață proaspătă deasupra.