Toamna e perioada aromelor și a proviziilor pentru iarnă, așa că dacă încă nu ți-ai umplut cămara, cu siguranță mai e loc și de o dulceață gustoasă. Iată rețeta tradițională pentru dulceața de gutui pe care trebuie să o încerci neapărat.
Rețeta pentru dulceața de gutui este extrem de simplă, iar pentru a o prepara ai nevoie de doar câteva ingrediente simple. Te poți bucura de ea fie la micul dejun, fie pe o clătită atunci când poftești ceva dulce și sănătos.
Primul pas este pregătirea gutuilor. Acestea se spală bine, apoi se taie în patru și se scoate cotorul. Coaja se pastrează, pentru ca dulceața să se lege mai bine. Se pun apoi în apa rece cu felii de lămâie, pentru a nu se oxida.
Se taie apoi în cuburi, iar între timp se pregateste un sirop din apă și zahăr, apoi se lasă la fiert aproximativ 5 minute, până când zahărul va fi topit complet. conform clickpentrufemei.ro.
La final, se pun in el bucatile de gutui, apoi se mai mai lasă la fiert încă 5 minute, pana dau în clocot. Se inchide focul si se lasa dulceata la racit. Dupa cateva ore, se pune din nou vasul la fiert.
Se calculeaza inca 5 minute, din momentul cand incepe sa fiarba, iar atunci cand gutuile devin rosiatice, iar siropul are consistenta mierii, stim ca dulceata este gata. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in borcane.