Cea mai mare teamă a lui Vladimir Putin. Tânăra pe care o ține sub tăcere de luni de zile 

de:
29 iul. 2021
Cea mai mare teamă a lui Vladimir Putin. Tânăra pe care o ține sub tăcere de luni de zile 
Foto: The Moscow Times

Dincolo de atitudinea sa impunătoare, Vladimir Putin are și el limitele sale. Liderul rus are temeri, iar una dintre ele este stârnită chiar de către un grup de persoane, care i-ar putea distruge întreaga carieră politică. 

Se știe deja că în Rusia, partidul lui Vladimir Putin vrea victoria la alegerile din toamnă și este nevoie de tăcerea opoziției înainte de vot, așa că redactori, precum studenții de la ”Doxa” resimt toate aceste lucruri.

Omul de care Vladimir Putin se teme 

Ekaterina Moroko este o tânără de 25 de ani, redactoră la o platformă online mărturisește că guvernul rus a început să urască presa mai mult decât oricând, în condițiile în care atunci când a ajuns la putere, liderul rus era îndrăgit de tineri, care se organizau în adevărate brigăzi patriotice de susținere a lui.

Tânăra vizitează însă o persoană din umbră. Este omul cu care Vladimir Putin are tensiuni vechi și pe care îl vrea cât mai departe de opinia publică. Vorbim despre Vladimir Metiolkin, unul dintre cei patru jurnaliști de la „Doxa” care ar putea fi condamnaţi la închisoare. 

Din luna aprilie și până acum, tânărul este în arest la domiciliu. Nu are voie să folosească internetul și poate ieși din casă doar două ore, evident utilizând o brățară electronică. 

Motivul pentru care este închis 

Vladimir Metiolkin mărturisește că foarte mulți jurnaliști vor ajunge în situația sa, pentru că trebuie reduși la tăcere pentru a nu-i crea probleme liderului rus. 

”Era clar că acest tăvălug care a afectat tot mai mulţi oameni va ajunge într-un final şi la noi. În aprilie, atunci când a început totul, copacii nu erau încă înfrunziţi. M-am gândit că e în regulă, că voi sta înăuntru. Dar apoi a venit primăvara şi normal că mi-am dorit să ies din casă”, spune Vladimir Metiolkin.

Pe lângă el, alți trei jurnaliști, tot de la ”Doxa” sunt în aceași situație, iar colega sa, Ekaterina vrea să îi implice pe toți în continuare la redactarea revistei, lucru care pentru Vladimir Putin nu este atât de benefic. 

Oricare dintre noi ar fi putut ajunge în locul lor. Faptul că ei au avut ghinion a fost doar o întâmplare. Știu că aş fi putut fi la fel de bine eu în această situație. Și știu că singurul lucru pe care îl putem face este să-i susținem cumva”, spune Ekaterina Moroko.