Cea mai puternică plantă medicinală din lume. Face minuni pentru sănătate și curăță sângele

17 sept. 2021
Cea mai puternică plantă medicinală din lume. Face minuni pentru sănătate și curăță sângele
Foto: David Mao on Unsplash

Fiecare plantă are beneficiile ei uimitoare pentru organism, însă una s-a remarcat. Este considerată cea mai puternică plantă medicinală din lume pentru minunile pe care aduce corpului.

Câți dintre voi știți ce beneficii are consumul regulat de pelin? Aceast plantă minune are un efect calmant și de asemenea poate curăța sângele, fiind recomandată inclusiv în cazul balonării, a durerilor de stomac, menstruației neregulate, febră, dar și în cazul tulburărilor hepatice.

Are și întrebuințări externe. În cazul în care nu știai tinctura de pelin extern, se aplică pe rănile care se vindecă greu, ulcere, pete pe piele şi muşcături de insecte.

Beneficiile ceaiului de pelin

Cât despre ceaiul de pelin, încă din cele mai vechi timpuri, el era folosit pentru eliminarea paraziților intestinali, ca să nu mai vorbim de faptul că el este recomandat și în cazul problemelor la ficat, dar și în cazl indigestiei sau a pierderii apetitului.

Mai mult de atât, trebuie să știi că poți prepara oricând acasă tinctura, pulbere, sau ceaiul de pelin, folosind chiar planta. În acest mod te bucuri de toate beneficiile ei și o poți folosi ori de câte ori ai nevoie, ea fiind proaspătă.

Pentru ceaiul de pelin vei avea nevoie de o linguriţă cu vârf de pelin la o cană (250 ml) de apă clocotităse. Planta se lasă o jumătăte de minut, apoi se strecoară și se beau zilnic cel mult trei căni de ceai. Mare atenție, pelinul nu este recomandat femeilor însărcinate, în condițiile în care poate provoca avor spontan.

Tinctura de pelin poate fi și ea făcută în casă. Se ia un pahar de 100 de ml cu alcool rafinat concetrat de 70 de grade și se adaugă patru linguri de pelin. Se lasă 7 zile, apoi se folosesc la nevoie de trei ori câte 8-10 picături zilnic.

Poți face chiar și băi de pelin pentru a te putea relaxa și pentru a-ți vindeca rănile. Se ia un pumn de pelin și se adaugă în 2 litri de apă fierbinte. Se lasă zece minute, apoi se toarnă apa pe zonele afectate.