Cea mai simplă rețetă pentru amandine. Sunt gata în câteva minute și oricine le poate prepara acasă

de:
12 oct. 2020
Cea mai simplă rețetă pentru amandine. Sunt gata în câteva minute și oricine le poate prepara acasă

Dacă ai poftă de niște amandine însiropate și nu vrei să mergi până la magazin, această rețetă este tot ceea ce ai nevoie. Amandinele tale preferate vor fi gata în mai puțin de o oră, iar gustul este mai delicios decât crezi.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente de bază. Ele sunt foarte simplu de preparat, încât le poți face ori de câte ori simți nevoia de un desert.

De ce ai nevoie 

Pentru blat

  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 oua

Pentru cremă

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom

Pentru glazură

  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao

Cum le prepari 

Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.

Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.

Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.

La final, pune-le la frigider, iar în câteva minute te poți bucura de ele.