Ciocolata de casă este asemănată cu gustul copilăriei, iar de multe ori se întâmplă ca cea achiziționată din comerț să nu aibă aceași savoare precum cea făcută în casă. Iată cea mai bună și simplă rețetă pentru o ciocolată de casă reușită.
Înainte de a te apuca de această rețetă trebuie să știi că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar timpul de preparare este de 20 de minute. De asemenea, ține cont că ai nevoie de un frigider pentru ca amestecul să se păstreze tare.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să amesteci laptele praf și cacaua, după care le cerni într-un vas.
Între timp, apa și zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc și în care se pune untul și se amestecă topindu-l.
Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele marunţite puţin și se mixeaza bine.
La final, compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore, după care este gata de degustat.