Vă este poftă de un desert special și nu știți ce să preparați fără prea mult efort? Clătitele sunt cea mai bună variantă, iar dacă veți încerca această rețetă inedită veți avea parte de un festin desăvârșit. Toți cei care le-au încercat au fost foarte mulțumiți și au reluat rețeta de mai multe ori.
Rețeta pentru clătite cu bere nu este deloc complicată, dar necesită totuși un strop de îndemânare și atenție la detalii.
150 ml lapte
150 ml bere
2 ouă
2 portocale
250 g făină
1 praf sare
30 g unt topit
5 linguri zahăr
2 linguri de apă
50 g unt sucul unei portocale
Vom începe cu aluatul. Ca prim pas, așezați-vă lângă voi toate ingredientele necesare.
Apoi amestecați făina cu laptele, berea, ouăle, sarea și untul topit. După ce ați făcut acest lucru, lăsați compoziția o oră să se odihnească. Apoi începeți să coaceți clătitele într-o tigaie unsă cu unt. Toate se păstrează la cald.
Simultan într-o altă tigaie topiți cele cinci linguri de zahăr cu două linguri de apă până când obțineți un caramenl auriu. Adăugați cele 50 g de unt, portocalele curăţate și feliate, dar și sucul unei portocale.
Lasați-le 2-3 minute și apoi luați sosul de pe foc. Pe clătitetele preparate se pune sosul și o felie-două de portocale. Apoi le rulați și le puteți servi presărate cu zahăr sau simple.