Ceaiul care ajută cel mai mult la slăbit. În plus ajută mult digestia și curăță organismul de toxine

03 feb. 2023
Ceaiul care ajută cel mai mult la slăbit. În plus ajută mult digestia și curăță organismul de toxine
Sursa Foto: Wallpapperacces

Ceaiul care ajută cel mai mult la slăbit. Cei care vor să mai dea joc câteva kilograme trebuie să știe că, alături de o alimentație echilibrată, ceaiul poate fi de un adevărat ajutor.

Alergologul Mădălina Popescu a precizat la Antena 3 că există ceaiuri benefice pentru digestie și pentru problemele digestive.

”În general, ceaiurile digestive, dar există și combinații pe care le putem lua din plafar, sunt cele care fie conțin un principiu amar, cum este de exemplu rostopasca.

La fel, mai sunt ceaiul de fenicul, chimen, anason, care sunt foarte bune în probleme digestive și ajută digestia.

Mai este şi melisa, roinița, care sunt foarte bune pentru digestie și foarte plăcut aromate”, a mai precizat aceasta la rubrica ”Sfat de Sănătate”.

Alergologul a mai spus că ceaiurile și plantele sunt bile tolerate, doar că unele pot fi toxice, motiv pentru care ele trebuie să le folosim doar în urma unei recomandări venite din partea medicului specialist.

”În general ceaiurile și plantele sunt bine tolerate. Sunt și plante care au o toxicitate și pe care nu trebuie să le folosim, tocmai de aceea trebuie urmate recomandările unui medic specialist, dar în general ele sunt benefice.

Mai curând putem să avem contraindicații pentru suplimentele alimentare, care într-adevăr trebuie recomandate în funcție de afecțiunile pacientului, pentru că există contraindicații, de exemplu pentru fucus.

Este o plantă foarte bună pentru obezitate, dar în schimb nu e tolerată de cei cu hipertiroidie, deci are efecte negative pentru pacienții care suferă de această afecțiune. Deci trebuie să luăm în calcul asta și oricum să consultăm un specialist”, mai spune ea.

Ceaiul care ajută la slăbit

Medicul Mădălina Popescu a mai spus și care este ceaiul care ajută la slăbit, dar a precizat că acesta nu funcționează dacă nu avem și o dietă echilibrată.

”Pentru a slăbi e nevoie și de un tratament adjuvant cu plante, dar în primul rând de un regim alimentar adecvat și recomandat de un specialist. E nevoie şi de mișcare, de sport.

Plantele pot fi un ajutor și în sensul acesta pot să enumăr câteva plante.

Este ceaiul verde care într-adevăr s-a dovedit că are efecte benefice, mai este ceaiul de hibiscus sau ceaiurile diuretice, cum e ceaiul de păpădie care ajută, dar nu, nu doar tratamentul cu ceaiuri este suficient”, a mai spus aceasta.