Ceaiul longevității. Cum se consumă corect și ce alte beneficii are pentru organism

de:
12 dec. 2020
Ceaiul longevității. Cum se consumă corect și ce alte beneficii are pentru organism
Foto: Clay Banks on Unsplash

În perioada iernii, ceaiurile sunt la mare căutare, iar dacă vrei să faci o alegere corectă, trebuie neapărat să încerci acest ceai. Este un adevărat leac anti îmbătrânire și are beneficii uimitoare asupra organismului.

Probabil ai mai auzit până acum despre beneficiile ceaiului verde și negru, însă știi ce beneficii îți poate aduce consumul de ceai alb? Atunci când este consumat regulat, acesta este un adevărat leac pentru organism.

Ceaiul alb are un efect asupra frumuseții tegumentului, dar și asupra logevității. De asemenea, gustul lui este unul deosebit, așa că odată ce l-ai încercat, cu siguranță îl vei consuma și a doua oară.

În cazul în care nu știai, ceaiul alb se obține din cele mai tinere frunze ale plantei Camelia sinesis și își păstrează în totalitate proprietățile terpaeutice, având în vedere faptl că este foarte puțin procesat față de alte ceaiuri.

”Licoarea aromată de ceai alb luptă eficient cu trecerea ireversibilă a timpului, cu îmbătrânirea prematură. Asupra efectelor sale antioxidante, foarte puternice, s-au pronunţat și specialiştii de la Universitatea Pace din New York. Într-un studiu recent, aceştia au demonstrat că ceaiul alb distruge până la 80 la sută din majoritatea speciilor de virusuri şi de bacterii”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutrție, potrivit click.ro.

Beneficiile ceaiului alb

Din păcate, în România nu foarte multă lume consumă ceai alb, însă dacă ar știi ce beneficii are, probabil acesta ar fi nelipsit de la micul dejun. Consumul regulat de ceai alb contribuie radical la scăderea în greutate și ajută la metabolizarea grăsimilor. Astfel, este arma perfectă în timpul curelor de slăbire.

De asemenea, ceaiul alb are capacitatea de a preveni apariţia celulelor canceroase la colon, la sân sau la ficat, iar numeroşii antioxidanţi din compoziția ceaiului alb sunt un scut pentru sistemul imunitar.

Pe lângă proprietățile interne pe care le are, ceaiul alb este uimitor și atunci când este utilizat extern. El este de multe ori folosit în prepararea cremelor anticelulitice. Ca și plantă antioxidantă, ceaiul alb poate combate depozitele de țesut adipos. Și tenul tău poate fi mai tânăr dacă folosești ceai verde. Acesta are puterea de a menține elasticitatea pielii.

Cum se prepară corect

Pentru a prepara corect ceaiul alb, este indicată folosirea unei plante uscate și nicidecum a pliculețelor. Se toarnă apă fierbinte peste planta uscată și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Mare atenție însă la canitate, dacă adăugi mai multă plantă este posibil ca ceaiul să fie mult mai amar.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că acest ceai se bea încet, într-o cantitate mai mică pentru a-și putea face efectul.