Cel mai complet aliment din lume. Are cele mai multe beneficii dintre toate. Este recomandat chiar și în diete

de:
03 sept. 2021
Cel mai complet aliment din lume. Are cele mai multe beneficii dintre toate. Este recomandat chiar și în diete
Foto: Rachel Park on Unsplash

V-ați întrebat vreodată dacă există un aliment complet din toate punctele de vedere? Să fie prietenos cu silueta dar totodată bogat în nutrienți și vitamine esențiale pentru organism? Ei bine, există, iar puțini știu câte beneficii deține.

Despre ouă s-a tot vorbit de-a lungul timpurilor, iar părerile sunt împărțite. Cu toate astea, specialiștii le consideră unul dintre cele mai complete alimente în lume având în vedere conținutul lor.

Ce beneficii oferă ouăle

Ouăle sunt bogate în proteine, ajută la reglarea colesterolul bun și mai mult de atât, scad riscul unui atac cerebral. Ca să nu mai vorbim de faptul că ouăle sunt o alegere excelentă într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Conțin vitamine dar și minerale. Printre ele se numără Vitamina A, B12, B2, fosfor, seleniu, dar și folat, la care se mai adaugă și cantități de vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc.

E prietenos cu silueta? Răspunsul este da. Un ou are doar 77 de calorii, 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase, iar nivelul de colesterol pe care îl au nu afectează negativ colesterolul din sânge.

Ouăle și bolile de inimă

Despre ouă mai trebuie să știi că sunt bogate în colină, un nutrient despre care majoritatea oamenilor nici măcar nu știu că există. Colina e o substanță incredibil de importantă și este adesea grupată cu vitaminele B.

Mai mult de atât ouăle conțin și luteină și zeaxantină, doi antioxidanți cu beneficii majore pentru sănătatea ochilor. Deci dacă vrei o vedere cât mai bună, optează pentru consumul regult de ouă.

Ține cont și de faptul că studiile au demonstrat o asociere între consumul de ouă și riscul redus de boli de inimă, un motiv în plus să le adaugi în dieta ta.