Cel mai fraged pui la cuptor. Rețeta marilor bucătari. Care este ingredientul secret

de:
22 iul. 2020
Cel mai fraged pui la cuptor. Rețeta marilor bucătari. Care este ingredientul secret

Puiul la cuptor alături de cartofii bine rumeniți sunt alegerea potrivită pentru o masă delicioasă. Pentru a te bucura de cel mai bun gust, încearcă această rețetă rafinată. Secretul stă în două importante ingrediente pe care trebuie să le adaugi.

Toți știm să preparăm pui la cuptor, însă atunci când adaugi boia afumată și oțet balsamic, gustul se va schimba radical. Așadar, cei de la goop.com propun această rețetă care va fi un deliciu pentru toți cei care o vor degusta.

De ce ai nevoie

  • 100 ml de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura si jumatate cu boia afumata
  • 500 g pulpe de pui cu os si piele
  • 2 cartofi medii taiati rondele de un centimetru grosime
  • 2 ardei grasi rosii, taiati pe lungime in felii de aproximativ 2,5 cm latime
  • 1 ceapa galbena, taiata in opt
  • 4 crengute de rozmarin
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu otet balsamic

Cum îl prepari

Se pune uleiul, usturoiul si boia afumata intr-un bol mic si se amesteca. Se combina apoi toate celelalte ingrediente, in afara de otetul balsamic, intr-un bol mare.

Se presara sare dupa gust, apoi se toarna uleiul de masline cu usturoi si boia si se amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa fie bine asezonate.

Se aseaza totul pe o tava intinsa pentru copt si se pune la cuptor pentru aproximativ o ora, la o temperatura de 200 de grade, rasucind tava dupa jumatate de ora.

Se lasa la copt pana cand puiul este bine patruns si rumenit, iar legumele se inmoaie.

Cand este gata pentru servit, totul se transfera pe un platou. Se toarna apoi otetul balsamic in tava in care s-a facut friptura si se foloseste un tel pentru a amesteca bine cu sosul ramas in tava si a se desprinde eventualele bucatele rumenite, lipite de tava.

La final, se toarna amestecul de otet si sos din tava peste friptura si legume, apoi se serveste.