Cel mai ieftin aliment din magazine! Poate ameliora zeci de boli. Are mai multe vitamine decât orice alte fructe sau legume

de:
14 iun. 2021
Cel mai ieftin aliment din magazine! Poate ameliora zeci de boli. Are mai multe vitamine decât orice alte fructe sau legume
Foto: Independent UK

Prețul nu înseamnă nimic când vine vorba despre beneficiile anumitor produse. Cu doar un leu putem cumpăra un aliment care ameliorează zeci de boli și care este bogat într-o multitudine de vitamine.

Vorbim despre o plantă care este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le are. Dă un gust deosebit preparatelor și este o adevărată sursă naturală de sănătate.

Beneficiile pătrunjelului

În cazul în care nu știai, pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât lămâia. Mai mult de atât, el este bogat în vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K, E și conține glucide, proteine, dar ș minerale.

Pătrunjelul ere deci un efect puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice și întăreşte sistemul imunitar.

El poate neutraliza inclusiv efectele intoxicației cu tutun, alcool, dar și ale alimentației excesive cu alimente grase.

Pătrunjelul te protejează de gudron

Dacă ești fumător, trebuie neapărat să ai în casă pătrunjel. Componentele din frunzele acestei plante protejează organismul împotriva acțiunii nocive a gudroanelor din fumul de țigară, prevenind diferite afecțiuni ale aparatului respirator, de la bronșită cronică, la cancerul pulmonar.

Nu trebuie neapărat să îl pui în mâncare. Tot ce trebuie să faci este să îți prepari un suc de pătrunjel, pe care să îl consumi patru săptămâni, zilnic, într-o cantitate de 50 de ml pe zi.

Hepatita virală poate fi și ea ameliorată cu un consum regulat de pătrunje, au demonstrat studiile. Astfel, se recomandă bolnavilor de hepatita A, B și C să facă, vreme de 4 săptămâni, o cură cu suc proaspăt de frunze de pătrunjel, din care se administrează câte 50-75 ml pe zi, băuți în trei reprize, pe stomacul gol, înainte de masă. După 4 săptămâni de cură, se fac 2 săptămâni de pauză, după care tratamentul se reia.

Reduce predispoziția la crizele astmatice

Cei care au imunitate slăbită trebuie să consume și ei pătrunjel, în cure de trei săptămâni. Conform studiilor realizate de Universitatea din Ankara, acest remediu culinar activează puternic sistemul imunitar și combate foarte multe specii de bacterii și ciuperci parazite.

Și cei care suferă de astm pot apela cu încredere la pătrunjel. Consumul de frunze de pătrunjel proaspăt, minimum 30 de grame zilnic, sub formă de salate, ca adaos în ciorbe și în diferite alte mâncăruri, reduce predispoziția spre crizele astmatice.

Vezi si Cireșele îngrașă enorm. Ce alte fructe de sezon au multe calorii. Medicul Mihaela Bilic a făcut un top al lor