Cel mai jenant gest. Sorana Cîrstea a mințit o țară întreagă. Ce ce și-a oripilat tenismena toți fanii

15 iul. 2021
Cel mai jenant gest. Sorana Cîrstea a mințit o țară întreagă. Ce ce și-a oripilat tenismena toți fanii
Sorana Cîrstea

Deși inițial, Ion Țiriac a făcut demersuri suplimentare pentru ca Sorana Cîrstea să poată merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ulterior acesta a anunțat că tenisul românesc nu va avea reprezentare. Cozmin Gușă l-a acuzat pe miliardar că el a fost cel care le-a convins pe toate fetele să absenteze de la cea mai importantă competiție sportivă pentru o țară.

După ce Simona Halep s-a accidentat grav și a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros și Wimbledon, cu multă durere ea a anunțat că nu mai poate merge nici la Tokyo din cauza faptului că nu este refăcută. Au urmat apoi alte retrageri, la care nimeni nu se aștepta.

Cel mai jenant gest din partea tenismenelor din România

Soroana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu au refuzat să-și reprezinte țara pe motiv că sunt bolnave. Inițial, acestea nu oferiseră nicio explicație, dar pentru că s-a creat un scandal imens, tenismenele au transmis că au probleme de sănătate.

Ministrul Sportului, Eduard Nowak nu le-a crezut, pe bună dreptate și a amenințat că taie finanțarea Federeației Naționale de Tenis, care a primit bani destui de la Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR).

Cel mai jenant gest. Sorana Cîrstea a mințit o țară întreagă. Ce ce și-a oripilat tenismena toți fanii

Sorana Cîrstea a mințit o țară întreagă și după ce a pierdut rușinos la Wimbledon în fața Emmei Răducanu, o sportiv de 18 ani, situată pe locul 338 WTA, ea a spus că are probleme la picior. Ca și rivala ei dintotdeauna, Simona Halep și ea a declarat că are o ruptură la gambă.

„Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea.

Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra”, a spus Sorana în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Acum aflăm că aceasta va fi favorită numărul 1 într-un turneu în Italia, care începe fix în prima zi de Jocuri Olimpice. Ea este așteptată să participe la turneul WTA de la Palermo, care se dispută între 19 și 25 iulie.

Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Raluca Olaru salvează onoarea tenisului românesc

Onoarea tenisului românesc a fost salvată de Mihaela Buzărnescu, care a reușit să prindă o calificare in extremis, ca urmare a retragerii mai multor jucătoare. Ea va fi pe tabloul de simplu.

La fel, Raluca Olauru și Monica Niculescu au anunțat că vor face echipă la dublu și vor concura pentru România. Asta după ce Ion Țiriac anunțase că tenisul nu va fi reprezentat. Este cel mai jenant gest făcut vreodată de omul de afaceri român.

Mulți au speculat că acesta a vrut să se răzbune pe Guvern pentru că nu au vrută să-i cedeze gratuit velodromul Dinamo pentru ca el să-și facă un patinoar privat acolo.