Cel mai periculos ceai. Planta care poate declanșa boli grave. Toți îl folosim în diete

de:
16 feb. 2021
Cel mai periculos ceai. Planta care poate declanșa boli grave. Toți îl folosim în diete
Photo by Drew Taylor on Unsplash

Ceaiurile pot trata diferite afecțiuni, sunt delicioase și indicate în cele mai multe diete. Când pot deveni însă un pericol? Un anumit tip de ceai consumat de foarte multe persoane poate declanșa boli grave de sănătate.

Ceaiul verde are o multitudine de beneficii pentru organismul nostru. El pote înlocui cafeaua, ne dă energie, are un aport caloric scăzut și de asemenea este indicat în cele mai multe cure de slăbire. Mare atenție însă, consumat în exces, poate genera probleme mari de sănătate la nivelul ficatului.

Pericolul ascuns în ceaiul verde 

Un studiu publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat un caz fără precedent al unei adolescente de doar 16 ani. Aceasta a vrut să scape de kilogramele nedorite așa că a apelat la o dietă care conținea și ceai verde.

Astfel, ea consuma trei căni de ceai verde pe zi. Ulterior însă, aceasta a fost diagnosticată cu hepatită. Cum de a fost posibil așa ceva? Ei bine, tânără cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic fără nicio grijă, iar rezultatele legate de kilograme au fost pe măsura așteptărilor.

Poate cauza hepatită 

Medicii au făcut o serie de analize, iar rezultatul a fost  uluitor. Aceștia au constat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl bea, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei.

Înainte de acest studiu publicat, ceaiul verde a mai fost pus pe lista neagră de mai multe ori. El a fost asociat cu efecte negative asupra ficatului și nu numai.

De asemenea, de-a lungul timpului, cercetătorii au publicat articole științifice care prezentau că mai mulți pacienţi s-au îmbolnăvit în urma consumului unor extracte din ceai verde.

Când devine ceaiul verde un pericol

Probabil vă întrebați cum o simplă plantă poate deveni un pericol pentru organism? Ei bine, nu planta este de vină, ci pesticidele existente pe fruzele sale pe care toți le consuăm, fie prin infuzie, prin alte metode.

De asemenea, săculeții de plastic în care este ambalat reprezintă și ei un pericol major. În cazul în care nu știai până acum, odată intrați în contact apa fierbinte, acești săculeți eliberează foarte multe particule de plastic în corp, care în timp pot provoca probleme digestive, așa că mare atenție când îl consumați, atât la canitate cât și la calitate.